ALBERTO PIZZOLI Afp
NA HRVATSKI POGON

VIDEO: Nova majstorija Broza i Perišića! Pogledajte hrvatsku akciju koja je slomila Mourinhovu obranu

Sjajnu akciju za ‘hrvatski gol‘ odigrali su Perišić i Brozović u važnoj pobjedi protiv Rome
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 23. travanj 2022. 19:04

Inter je u derbiju 34. kola talijanskog prvenstva na domaćem terenu ostvario sigurnu pobjedu 3:1 protiv petoplasirane Rome. Gostujući trener Jose Mourinho uživao je u pozdravu domaćih navijača uoči utakmice, nisu ga u Milanu zaboravili, ali Nerazzurri nisu imali milosti za Vučicu.

Vjerojatno najljepši trenutak utakmice bio je pogodak Marcela Brozovića, kojem je asistirao kolega iz hrvatske reprezentacije Ivan Perišić. Dobio je Brozović u 40. minuti loptu na lijevoj strani kaznenog prostora, te je iskosa krasno pogodio u gornji kut za 2:0. Drugi mu je to gol u aktualnom prvenstvu.

PREKRASAN GOL BROZOVIĆA POGLEDAJTE OVDJE

Deset minuta prije toga Dumfries je doveo Inter u vodstvo na dodavanje Calhanoglua. Turčin je u 52. minuti upisao svoju drugu asistenciju, a pogodio je Martinez, da bi konačnih 3:1 postavio Mhitarjan u 85. minuti. Inter sad ima bod više od drugoplasiranog Milana, nastavlja se uzbudljiva utrka za naslovom prvaka.

Atalanta je prekinula niz od pet utakmica bez pobjede u svim natjecanjima gostujućom pobjedom kod Venezije. Ta je utakmica došla u idealnom trenutku za momčad iz Bergama, jer je Venezia bila u nizu od sedam ligaških poraza, a sad je stigao i osmi.

Atalanta je ovom pobjedom ostala u igri za europski plasman, a važnu je ulogu u toj priči imao Mario Pašalić. Hrvatski reprezentativac našao se na pravome mjestu u pravo vrijeme, te je u 44. minuti postigao pogodak za vodstvo gostiju, njegov već deseti ove sezone. Posao su u nastavku dovršili Zapata i Muriel, dok je počasni pogodak za domaće postigao Črnigoj.

>>>Pogodak Pašalića pogledajte OVDJE!

Pašalić je igrao do 76. minute kada ga je zamijenio Boga.

Torino je na domaćem terenu s 2:1 svladao Speziju, a oba je pogotka za momčad Ivana Jurića postigao srpski napadač Saša Lukić. Prvo je pogodio s bijele točke već u 4. minuti, potom je u 69. postavio 2:0, a gosti su iz kaznenog udarca u sedmoj minuti sudačke nadoknade stigli do počasnog pogotka.

Marko Pjaca započeo je susret na poziciji lijeve polušpice u momčadi Torina, da bi ga u 61. minuti zamijenio Josip Brekalo.

- Bili smo jako dobri, osobito u prvom poluvremenu kad smo stvorili četiri-pet prilika u kojima smo morali bolje reagirati i postići pogotke. U nastavku smo malo više patili, doveli su nas u poteškoće dugim dodavanjima od vratara, ali i to smo dobro riješili - rekao je Ivan Jurić, koji s Torinom i dalje drži 11. mjesto.



Remi Tudorove Verone i Sampdorije

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 34. kola talijanskog nogometnog prvenstva Verona, koju vodi hrvatski trener Igor Tudor, odigrala je 1:1 (0-1) na svom terenu protiv Sampdorije.

Goste je u vodstvo doveo Caputo u 44. minuti, njemu je domaći vratar Montipo obranio kazneni udarac, ali je napadač Sampdorije uspio pospremiti odbijanac u mrežu. Na konačnih 1-1 poravnao je Caprari nakon solo-akcije u 78. minuti.

Boško Šutalo odigrao je drugo poluvrijeme za Veronu zamijenivši Gunthera koji je skrivio 11-erac u završnici prvog dijela.

Deveta Verona sada ima 49 bodova, dok je Sampdoria 16. sa 30.

Linker
18. travanj 2024 14:31