Zlatan Ibrahimović
 FEDERICO PROIETTI Dppi Via Afp
MA, NENADMAŠAN JE!

Video: Neuništivi Ibra sam pobijedio Romu! Prvi gol - bomba, drugi još lijepši, ali poništio ga je VAR

Rossonerima nije smetalo ni isključenje Hernandeza, a zabio je i Kessie. Roma poentirala prekasno.
Piše: Petar Zobec/Jutarnji listObjavljeno: 31. listopad 2021. 22:46

Zlatan Ibrahimović iznova dokazuje da je „spojen” na vrelo mladosti – Šveđanin je s pogotkom i izborenim penalom odlučio veliki derbi 11. kola Serie A između Rome i Milana (1-2) na Olimpicu.

Milan je potpuno zasluženo upisao desetu pobjedu u prvenstvu, igrači Stefana Piolija su veći dio utakmice bili bolji i prije svega konkretniji protivnik. No Roma je bila ta koja je prva zaprijetila pred svojim navijačima kada se u trećoj minuti Lorenzo Pellegrini našao kaznenom prostoru Milana pa loptu poslao pored lijeve stative. Milan je uzvratio osam minuta kasnije, ali Rafael Leao nije uspio pospremiti fini centaršut iz dosta izgledne situacije.

Prvi gol Ibrahimovića pogledajte OVDJE

Onda je uslijedio faul u 26. minuti na rubu Rominog 16-erca. Vratar Rui Patricio je naslagao petoricu u živi zid, plus još jednog igrača koji je legao na travnjak iza zida, no ni to nije spriječilo Ibrahimovića da upiše svoj 400. gol u ligaškim natjecanjima i 150. u Serie A.

image
Zlatan Ibrahimović
FILIPPO MONTEFORTE Afp

Švedski je napadač nanišanio desni kut i prizemnim udarcem zabio za 1-0. Ibra je gol proslavio podignutih ruku okrenut prema južnoj tribini Olimpica, a usput ih je pozvao da viču još glasnije, budući da su ga Romini navijači dobrano vrijeđali od starta utakmice. Sudac Maresca mu je na račun toga pokazao žuti karton.

Poništeni gol Ibrahimovića pogledajte OVDJE

Nakon pet minuta igre u drugom dijelu Ibra se ponovno ukazao i majstorski primio loptu na prsa pa desnicom zabio svoj drugi gol na utakmici. No iz VAR sobe je stiglo razočaranje jer se radilo o zaleđu. Nije to obeshrabrilo Šveđanina i već tri minute kasnije je izborio penal koji je u pogodak pretvorio Franck Kessié.

Drugi pogodak Kessieja pogledajte OVDJE

Do kraja susreta je Jose Mourinho naredio svojim igračima jurnjavu za pogocima, s tim da mu je na ruku išlo i isključenje Milanovog Hernandeza u 66. minuti. Međutim dojam je da se Roma prekasno probudila jer je tek Stephan El Shaarawy u 93. minuti nakon centaršuta i gužve u 16-ercu Milana uspio zatresti mrežu za 1-2. Uslijedila je opsada Tatarusanuovog gola koja ipak nije urodila izjednačujućim pogotkom. Romi je ovo već četvrti poraz tekućoj sezoni, a Mourinho će očito morati ponovno pred ploču za crtanje.

Jedini Romin zgoditak pogledajte OVDJE

Linker
19. travanj 2024 08:41