Screnshot
OPTIČKA ILUZIJA

VIDEO Cijeli stadion pokazuje da je ruka, VAR poništava gol, ali snimka sve otkriva: ‘Sramotno!‘

Nakon utakmice, sudačke odluke komentirao je predsjednik Atalante Antonio Percassi
Piše: Dominik NeferanovićObjavljeno: 29. veljača 2024. 17:53

U zaostaloj utakmici 21. kola talijanske Serie A, Inter je uvjerljivo slavio protiv Atalante (4:0). No gosti nisu bili zadovoljni suđenjem na utakmici, a posebno zbog poništenog gola (za 0:1) koji se dogodio već u 12. minuti. Pogodak je poništen zbog navodnog igranja rukom trenutak prije postizanja pogotka, no VAR snimka, kako tvrde gosti, pokazuje nešto drugo. Naime, kada se snimka prikaže usporeno, izgleda kao da je Miranchuk dodirnuo loptu rukom, no kada se snimka pusti normalnom brzinom, izgleda kao da dodira uopće nema.

Situaciju pogledajte OVDJE

Inter je vrlo brzo zabio za vodstvo te do kraja poluvremena upisao još jedan pogodak. Utakmicu je prelomio jedanaesterac dosuđen u drugom poluvremenu, na koji su gosti također imali prigovore. U toj situaciji pomoćni sudac označio je da je lopta izašla izvan terena za igru, da bi nakon što je lopta u ruku pogodila Hateboera, glavni sudac dosudio jedanaesterac.

Dosuđeni jedanaesterac pogledajte OVDJE

Nakon utakmice, sudačke odluke komentirao je i čelni čovjek Atalante, Antonio Percassi. Najprije je čestitao Interu na pobjedi, ali istaknuo je kako je bilo neshvatljivih situacija.

- Bilo je odlučujućih odluka koje nismo razumjeli, vrlo ozbiljne pogreške suca i VAR-a. Govorim o poništenom prvom golu, na neshvatljiv način, kako možete unatoč dokazima poništiti takav gol? Nisam ovdje da otvorim raspravu nego da izrazim svoje mišljenje. De Ketelaereov gol je bio valjan ili je trebao biti dosuđen jedanaesterac za nas. Nije bilo Miranchukovog prekršaja, vrlo je jednostavno, nema dodira ruke, to je optička varka. Bastoni je taj koji dira loptu, ne tumačimo baš jasne slike - započeo je Percassi.

Dodao je i kako jedanaesterac dosuđen za domaćine nije bio u skladu sa zdravim razumom.

- Druga skandalozna odluka je jedanaesterac za Inter. Nitko na stadionu nije shvatio što je događa, prošlo je 5-6 minuta prije nego što smo pronašli nešto što nitko nije vidio, pogotovo jer je linijski sudac podigao svoju zastavicu - zaključio je predsjednik gostujuće momčadi.

Linker
27. travanj 2024 17:04