ALBERTO PIZZOLI Afp
SADA GA HVALI NA SVA USTA

Vatreni oduševio trenera koji se ga želio riješiti: ‘Razvio je novu mogućnost, on je naša radilica...‘

Trener Intera rekao je da se klubu vraća svo uloženo vrijeme u rad s našim reprezentativcem.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. veljača 2021. 08:39

Inter je vodeći sastav Serie A, a već je kasna zima! Ne, nismo zajedno zalutali u 2010. godinu kad se to zadnji put dogodilo ovako kasno, ali momčad Antonia Contea svakako jest na tragu one Mourinhove koja je tog proljeća slavila Triplettu. Dakle, nedjeljnom su se pobjedom protiv Lazija (3:1), crno-plavi vinuli na čelo, bod ispred Milana, gradskog rivala koji se poskliznuo protiv Spezije.

Nakon susreta s rimskim Nebeskoplavima, pun je riječi hvale na račun izvedbi svojih prvotimaca bio Antonio Conte. Osvajao je taj trofeje s Juventusom, ali i u drugim ligama, zna kako je biti na vodećim pozicijama...

Posebno ga se dojmila izvedba napadačkog dvojca Martinez - Lukaku, ali i hrvatskih igrača. Birao je riječi kada je govorio o izvedbi Ivana Perišića.

image
ALBERTO PIZZOLI Afp

- Trebalo mu je vremena za adaptaciju na tu poziciju na boku. Radimo s njime na tome što nama treba. Znamo da je on krilo u formacijama 4-3-3 ili 4-2-3-1, ali s vremenom se pretvorio u pravu radilicu u našoj taktičkoj postavci. Sada mnogo bolje pokriva obje strane, kako napadačku, tako i obrambenu - rekao je Conte pa dodao:

image
Perišić Brozović
SOFASCORE ZA SN Sofascore Za Sn

Statistike omogućio: Sofascore

- Znamo da može i zna napadati, ali razvio je i tu obrambenu mogućnost. Sinoć ni u čemu nije pogriješio. Perišić je igrač koji se vratio u Inter i kojeg smo željeli iskoristiti. Trebalo je vremena da ga uklopimo, ali sad nam se svo to uloženo vrijeme počelo vraćati - kaže talijanski stručnjak.

Poznato je da trener Conte nije od svog početka na klupi Intera previše računao na Perišićeve usluge. Upravo je zbog toga cijelu prošlu sezonu naš nogometaš bio na posudbi u minhenskom Bayernu. Otamo se vratio s trostrukom krunom, osvojivši Bundesligu, DFB Pokal i Ligu prvaka.

Ne manje važno, za vikend nas očekuje gradski derbi trenutno vodećih sastava Serie A. Inter vs Milan, još jednom, ovoga puta za bodove...

- Ovo je bio naš cilj, da se domognemo vrha. Na tome radimo već jako dugo. Sad kad nam dolazi Milan, znamo da nas čeka jedna fascinantna utakmica u kojoj se sastaju dvije jako ambiciozne momčadi - veli Conte.

Linker
12. svibanj 2024 06:50