MARCO BERTORELLO Afp
SERIE A

Tudor osvojio bod protiv novog prvaka, rimski klub ne zna za poraz već šest utakmica

Lazio je protiv Intera odigrao 1:1, a Tudorov klub trenutno zauzima sedmu poziciju sa 60 bodova
Piše: HinaObjavljeno: 19. svibanj 2024. 20:16

U derbiju 37. kola talijanskog nogometnog prvenstva, novi prvak Inter je remizirao 1:1 protiv Lazija, kojeg vodi hrvatski stručnjak Igor Tudor. Lazio je poveo u 32. minuti golom Daichija Kamade, a izjednačio je Denzel Dumfries u 88. minuti. Lazio je ovim rezultatom produžio niz bez poraza na zadnjih šest kola ostvarivši pritom četiri pobjede. Inter vodi s nedostižna 93 boda, dok je Lazio sedmi sa 60 bodova.

U ranije odigranim susretima Frosinone i Cagliari su ostvarili važne pobjede u borbi za prvoligaški spas, dok je Sassuolo ostao bez izgleda za spas.

Frosinone je gostovanju pobijedio Monzu sa 1:0, a pogodak odluke zabio je Walid Cheddira u devetoj minuti. Frosinone kolo prije kraja ima 35 bodova, dva više od Empolija na 18. poziciji. Vrlo blizu pobjede bio je i Empoli koji je na gostovanju kod Udinesea odigrao 1:1. Gosti su poveli u 90. minuti golom M‘Baye Nianga iz kaznenog udarca, a izjednačio je u 14. minuti nadoknade Lazar Samardžić, također s bijele točke. Udinese je remijem zadržao bod više od Empolija koji se i dalje nalazi u opasnoj zoni.

Rezultati iz Monze i Udina označili su kraja nadanja za Sassuolo koji nakon 11 prvoligaških godina seli u Serie B. U prvom nedjeljnom susretu Sassuolo je kod kuće, u još jednom derbiju začelja, izgubio od Cagliarija sa 0:2. Nakon prvog poluvremena bez pogodaka, gosti dolaze u vodstvo pogotkom Pratija u 71. minuti. Na 2:0 je povećao Lapadula udarcem s bijele točke u prvoj minuti sudačke nadoknade. Hrvatski nogometaš Martin Erlić je igrao za Sassuolo do 20. minute kada je zamijenjen zbog ozljede.

U nedjelju se još sastaju Roma - Genoa, dok će u ponedjeljak igrati Salernitana - Verona, te Bologna - Juventus. Uoči zadnjeg kola poznata su dva putnika u niži rang natjecanja, to su već od ranije otpisana Salernitana, te Sassuolo.

Linker
19. svibanj 2024 20:17