Filip Benković

 GORAN SEBELIC/CROPIX
STIGAO U SERIE A

Službeno! Bivši dinamovac napustio nekadašnjeg prvaka Engleske i potpisao za novi klub

Nije se naigrao u posljednje vrijeme, ovo mu je prilika za novi uspon
Piše: SNObjavljeno: 13. siječanj 2022. 14:46

Bivši dinamovac i vlasnik petog najvećeg izlaznog transfera s Maksimira, Filip Benković, i službeno je postao novi igrač talijanskog Udinesea u koji je stigao nakon prekida suradnje s Leicester Cityjem.

24-godišnji branič potpisao je do ljeta 2025. godine, a njegov je transfer preko službenih kanala u četvrtak potvrdio i talijanski klub.

Otkad je 2018. otišao iz Dinama u Leicester u velikom transferu, za oko 15 milijuna eura, Benković nije imao previše sretnih, nogometnih trenutaka. U engleskom premierligašu bila je na početku velika konkurencija, otišao je na posudbu u Celtic, gdje je ostavio trag i najavio povratak u Englesku u statusu prvotimaca kod Brendana Rodgersa. Međutim, bilo je više problema s ozljedama nego strpljenja u njegovu klubu, slijedile su posudbe u Bristol i Cardiff, potom i u belgijski Leuven u kojem u šest mjeseci nije odigrao nijednu službenu utakmicu. Vratio se u Leicester početkom sezone, tada se činilo da bi mogao dobiti šansu, jer su momčadi nedostajala stoperska rješenja, međutim, niti u prvom dijelu sezone nije Benković, odigrao je tek dvije utakmice za U-23 momčad.

Engleski i talijanski mediji izvukli su podatak da je od sezone 2019./20. do danas bivši Dinamov stoper odigrao samo 12 utakmica.

Linker
18. travanj 2024 19:01