GIUSEPPE MAFFIA/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Giuseppe Maffia/nurphoto/shutterstock Editorial/profimedia
NE BI BILO PRVI PUT

San Siro sprema gromoglasan doček ‘izdajici‘, no sudac jednim potezom može sve prekinuti

Pamti se zviždanje Ronaldu Fenomenu u dresu Milana 2007. godine, a ovo bi trebalo biti i glasnije
Piše: SNObjavljeno: 27. listopad 2023. 15:39

Već se tjednima o tome piše, a ove nedjelje konačno će na stadionu Giuseppe Meazza u Milanu igrati Inter i Roma. To znači da će belgijski napadač Romelu Lukaku prvi puta doći na taj stadion u dresu Rome, kluba u kojeg je ovoga ljeta prešao upravo iz Intera. Navijači toga kluba već su ga ljetos okarakterizirali kao "izdajicu", a sada mu spremaju poseban doček. Iako, možda i neće sve proći po planu kojeg su već naumili sprovesti.

Nije tajna, oko 30 tisuća zviždaljki bit će podijeljeno navijačima Intera koji bi najprije trebali gromoglasno "pozdraviti" Lukakuovo izlaženje na teren uoči početka utakmice. Potom bi mu se trebalo zviždati i kad god primi loptu, a takvih bi slučajeva moglo biti puno.

Curva Nord, najvatreniji navijači Intera već su obznanili detalje svega onoga što bi Belgijca moglo snaći u dvoboju što će početi od 18 sati. Pratit će se njegov svaki korak na terenu, a svaki puta kada bude s loptom u nogama, kako vele iz Interove udruge navijača, odzvanjat će mu u ušima. No, talijanski mediji s pravom se pitaju - može li se 30 tisuća zviždaljki uopće koristiti na utakmici?

Nije nemoguće da se utakmica i prekine, bude li na stadionu - prebučno. Iako pravila ne priječe donošenje zviždaljke kao takve na utakmicu, sudac može prekinuti dvoboj ukoliko procjeni da je buka prevelika. Na koncu, pitanje je hoće li se od 30 tisuća navijačkih moći čuti ona sučeva zviždaljka kojom ovaj ravna na terenu.

Gazzetta dello Sport navodi da se 2007. godine na gradskom derbiju Intera i Milana također zviždalo, i to Ronaldu. O Fenomeno je tada nastupao za Milan, a navijači Intera, za kojeg je igrao od 1997. do 2002. nisu mu tek tako mogli prijeći preko toga što se nakon madridskog Reala odlučio doći na "krivu stranu" grada. Tada je Ronaldo čak i zabio Interu za Milanovo vodstvo od 0:1, a pogodak je proslavio tako što je postavio ruku na uho, pa su mu zviždali još glasnije. Ta je večer za Ronalda i AC Milan završila loše jer je Inter golovima Cruza i Ibrahimovića preokrenuo na 2:1.

Linker
06. svibanj 2024 11:42