ISABELLA BONOTTO Afp
ODLUKA O PRVAKU U NEDJELJU

Roma za kraj pregazila Jurićev Torino i osigurala Europsku ligu, slavni francuski klub na putu povratka u elitu

U Francuskoj je odigrana utakmica doigravanja drugoligaša, koji će se boriti za ulazak u 1. ligu
Piše: HinaObjavljeno: 20. svibanj 2022. 23:02

U prvom dvoboju posljednjeg 38. kola talijanske Serie A, Roma je s uvjerljivih 3:0 pobijedila Torino u gostima, te tako osigurala nastup u Europskoj ligi sljedeće sezone.

Tammy Abraham je postigao dva pogotka protiv kluba kojeg trenerski vodi hrvatski strateg Ivan Jurić. Drugi pogodak Abraham je zabio s bijele točke, a i treći pogodak Rimljana je pao iz jedanaesterca. U 78. minuti pogodio je Pellegrini.

Hrvatski reprezentativac Josip Brekalo je počeo utakmicu za Torino, a početkom nastavka na travnjaku je zamijenjen drugim Hrvatom u Torinu, Markom Pjacom.

Roma se ovom pobjedom na ljestvici izjednačila s gradskim rivalom Lazijom (po 63 boda) na petom mjestu, s tim da Lazio tek mora odraditi svoj dvoboj zadnjeg kola. Torino je deseti na ljestvici i u najgorem slučaju može skliznuti na 11. mjesto.

U Francuskoj je pak na rasporedu bila utakmica doigravanja drugoligaša, koji će se boriti za ulazak u 1. ligu. Auxerre i Sochaux su 120 minuta igrali bez golova, a boljim izvođenjem jedanaesteraca 5:4 Auxerre je izborio dvije utakmice protiv momčadi, koja će završiti na 18. mjestu elitnog ranga. Odluka pada u zadnjem kolu, a to mogu biti Metz ili St. Etienne.

Linker
19. travanj 2024 08:11