Julen Lopetegui 

 DARREN STAPLES Afp
POPULARNI REVOLT

Ljutiti navijači organizirali peticiju protiv slavnog trenera: U manje od dva dana skupili čak 10 tisuća potpisa

Rossoneri su u potrazi za nasljednikom trenera Stefana Piolija, a Španjolac je sada izbio u prvi plan
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 30. travanj 2024. 21:19

Talijanski velikan Milan krenuo je u potragu za nasljednikom trenera Stefana Piolija, koji je na izlaznim vratima Rossonera. Prema navodima La Gazzette dello Sport, klupski vrh bi najradije na klupi želio vidjeti španjolskog stratega Julena Lopeteguija, za kojeg je spreman ugovor do 2027. godine vrijedan oko 4 milijuna eura po sezoni.

Međutim, Gazzetta također tvrdi da je Milanovu upravu po ovom pitanju prilično pokolebao negativan stav javnosti i navijača prema Lopeteguiju. Naime, navijači su strogo protiv španjolskog stručnjaka, do te mjere da su organizirali peticiju pod oznakom #Nopetegui, ne bi li odgovorili klub od ovakvog poteza. Putem društvenih mreža dijelili su internetsku adresu preko koje su navijači mogli izraziti nezadovoljstvo. Čini se da im je uspjelo, u samo dva dana, peticija protiv Lopeteguija skupila je više od 10 tisuća navijača!

"Dolazak Lopeteguija mogao bi ugroziti Milanovu povijesnu ostavštinu. Tijekom njegovog mandata u Real Madridu, momčad je bila loša i on je otpušten samo četiri mjeseca nakon dolaska. Želimo zaštititi Milanovo naslješe i osigurati da ga vodi trener dostojan slavne povijesti kluba. Tražimo od uprave kluba da Lopeteguija drži podalje od naše voljene klupe", stoji u izjavi koju je potpisalo tisuće pobornika s talijanskog sjevera, a Marca danas piše da je Lopeteguijev mogući novi posao praktički propao.

Stefano Pioli je na Milanovoj klupi od 2019. godine, te ima ugovor do 2025., ali nakon loše ove sezone na izlaznim je vratima kluba. Pioli je s Rossonerima osvojio naslov prvaka 2022. godine, ali u velikom klubu poput Milana nezadovoljavajući rezultati jednostavno ne prolaze. Julen Lopetegui nije nepoznato ime u trenerskom svijetu, vodio je, između ostalih, španjolsku reprezentaciju, kratko Real Madrid, Porto i Sevillu, a posljednji posao je imao u engleskom premierligašu Wolverhamptonu.

No, njegova reputacija nije baš impresionirala Milanove navijače, koji su stoga započeli kampanju na društvenim mrežama protiv potencijalnog novog trenera nazvanu #Nopetegui, a najžešći od njih upozoravaju da je njihovo strpljenje pri kraju. Izbor Julena Lopeteguija nije zadovoljio navijače, jer oni ga ne vide kao neku nadogradnju u odnosu na Piolija.

Linker
30. travanj 2024 21:19