Marcelo Brozović i Ivan Perišić su oduševili Talijane

 Miguel Medina/Afp/Profimedia
TALIJANI SLAVE HRVATSKI DUO

‘Inter je totalno ovisan o Brozoviću, a posebno impresionira ono što je napravio Ivan Nezaustavljivi‘

Talijanska Gazzetta dello Sport upozorava i na to da Perišić nije još potpisao novi ugovor
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. travanj 2022. 11:03

Inter je u 33. kolu talijanske Serie A u gostima pobijedio Speziju s 3:1, a ključnu ulogu u pobjedi milanskog diva su još jednom imali Hrvati. Marcelo Brozović je zabio prvi gol Intera, a Ivan Perišić namjesto drugi. Nakon utakmice Gazzetta dello Sport nije skirvala oduševljenje Vatrenima.

"Brozo je konačno zabio, a Perišić uvijek daje gas. Ovo je Inter na hrvatski pogon", stavila je Gazzetta u naslov teksta u kojem pišu:

"Epiz Brozo je, kao i uvijek, bio igrač odluke, a Ivan nije ni trebao igrati, ali se ipak pojavio na terenu i bio impresivan. Ovo je stvarno Inter na hrvatski pogon. Ako netko još sumnja u to, utakmica u Speziji ga je razuvjerila i pokazala da su Perišić i Brozović najjača oružja Simeonea Inzaghija. Interu su donijeli treću pobjedu u nizu nakon crne rupe u koju je upala ekipa tijekom veljače i ožujka."

Gazzeta nastavlja hvaliti Perišića.

"Posebno impresionira ono što je napravio Ivan Nezaustavljivi. On je igrao bez treninga jer je bio u bolnici gdje mu je supruga Josipa rađala treće dijete. Zato su svi očekivali Gosensa na lijevom boku, ali Inzaghi se ne odriče svojih Hrvata. Perišić mu se odužio fantastičnom asistencijom, a svemu je prethodio njegov specijalitet", pišu Talijani pa nastavljaju:

"U ekipi u kojoj tek par igrača može proći čuvara što Inter svrstava na treće mjesto najgorih ekipa po driblinzima u ligi, Perišićevi driblinzi u trku, promjene smjera i brzine i savršeni ubačaji odlučuju utakmice. Sve to je Perišić radio kod Spezije i netom prije nego je namjestio gol Martinezu, a i Correa i Dumfries su morali zabiti nakon što ih je Perišić odlično poslužio."

SJAJNU PARTIJU HRVATSKOG DVOJCA POGLEDAJTE OVDJE.

Talijani Perišića proglašavaju i najvažnijim igračem Intera.

"Ivan je na pet asistencija u prvenstvu i jednako toliko golova. Dodamo li tome njegov obrambeni učinak, on je Interov MVP. Gosens je doveden da makne Perišića s lijeve strane, ali kako igra sedam godina stariji Hrvat, još će se načekati. Perišiću za dva i pol mjeseca ističe ugovor, a još nije dogovorio produljenje", upozorava Gazzetta koja ga je i proglasila igračem utakmice uz osjenu 7.5.

Među glavnim temama je i Brozović koji je zabio prvi gol Intera koji su Talijani nazvali "magičnim", a još jednom pišu i kako je Inter ovisan o hrvatskom veznjaku.

"Brozović igra obranu, napad, pokreće akcije, razara, pomaže svakome, ide na svaku loptu, u svaki duel, a sada je konačno i zabio nakon skoro godinu dana. Zadnji prvenstveni gol mu je bio 12. svibnja prošle godine. Post je bio jako dug, ali način na koji ga je prekinuo bio je impresivan. Sjajno je udario lijevom nakon što je u sprintu ulovio dodavanje", pišu Talijani pa dodaju:

"Koliko Brozović znači za Inter najbolje se vidi po tome koliko mu je očajnički falio protiv Sassuola, Torina i Fiorentine. Kad se vratio, Inter je pobijedio Juventus, Veronu i Speziju, a gol u zadnjoj utakmici je kruna velike partije i savršena proslava novog ugovora koji vrijedi do 2026. godine", zaključuje Gazzetta.

Linker
02. svibanj 2024 21:24