Zvonimir Boban
 MASSIMILIANO FERRARO Nurphoto Via Afp
ZVONIMIR BOBAN OTKRIVA

‘Ibrahimović me zvao i to je pokrenulo revoluciju! Da smo doveli Haalanda ili Mbappea, ne bi bilo ničeg‘

‘Apsurdno je da je sve stvari u klubu pokrenuo dolazak jednog 38-godišnjeg igrača‘, rekao je Boban.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. listopad 2021. 17:11

Na coveru Sportweeka ovoga je tjedna u Italiji osvanuo Zvonimir Boban. Jedan od bivših čelnika AC Milana danas je čovjek od posebnog povjerenja UEFA-inog prvog čovjeka Aleksandera Čeferina. Danas je - šef nogometa, tako se oslovljava, to mu je radno mjesto... Kao takav, jako je zanimljiv sugovornik za mnoge teme, ali Talijane je najviše zanimalo što misli o formi Milana, kluba kojeg je još nedavno napustio...

Sedam kola, sedam utakmica Rossonera bez poraza, drugo mjesto na ljestvici i konačno - sudjelovanje u Ligi prvaka. Pa nemoguće da je sve to skupa pokrenuo dolazak jednog čovjeka. Ali, Boban će reći da je tome upravo tako.

- Ma Ibrahimovićev dolazak pokrenuo je revoluciju u klubu. Nazvao me na Badnjak 2019. godine u pola 11 navečer. Eto, to je sve promijenilo. I pazite sad: Na mobitelu koji je zvonio piše mi - Ibrahimović. Javi se on i kaže: Čestitam, ti i Milan upravo ste potpisali Zlatana Ibrahimovića - opisao je Boban te trenutke.

Bivši kapetan Vatrenih kazao je da će Zlatanu uvijek biti zahvalan za odluku koju je donio.

- Da, ali pomalo je apsurdno da je u tom trenutku, za klub koji je osvojio sve što se može osvojiti, povratak 38-godišnjaka bio toliko ključan. Da smo doveli Haalanda ili Mbappéa ništa se ne bi promijenilo. Niti jedan igrač na svijetu nije toliko mogao utjecati na mentalitet momčadi kao Ibrahimović.

Već smo pisali o tome kako je Boban trenutno u sudskom sporu s aktualnim vlasnicima Milana, Elliott grupom.

- Na sudu sam s Elliott grupacijom, ne s Milanom. S Milanom se nikad ne bih mogao suditi. Drago mi je da je Paolo Maldini ostao u klubu i da je i njegov sin u momčadi. Nitko ne utjelovljuje bolje Milan od obitelji Maldini. U klubu poput Milana je nužno da postoje ljudi koji razumiju koliko ovaj klub znači, ali svejedno mi nisu jasne neke odluke kao što je odlazak Donnarumme. To je bio pogrešan potez. Ako Milan želi biti veliki klub ne smije si dopustiti da gubi najbolje na svijetu. Donnarumma će ispisati povijest nogometa i nejasno mi je kako su ga tako lako pustili - zaključio je Boban.

Linker
20. travanj 2024 06:40