LAPRESSE/DDP USA/PROFIMEDIA Lapresse/Ddp Usa/Profimedia
NEKADAŠNJI SUIGRAČI

Hrvatski trener o bivšoj zvijezdi Barcelone, Intera i PSG-a: ‘Bio je luđak i vanzemaljac, promijenio mi je život!‘

‘U njima sam prvi put uživo vidio prave igrače. U njima sam vidio vrh‘
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 06. studeni 2022. 09:40

U nedjelju će, u sklopu 13. kola Serie A, na stadionu Renato Dall‘Ara snage odmjeriti Bologna i Torino (12.30). Trener gostiju, Ivan Jurić, na medijskoj je konferenciji uoči dvoboja, između ostalog, govorio i o svom bivšem suigraču Thiagu Motti, koji će sjediti na klupi Bologne

Hrvatskog će stručnjaka, zbog isključenja u prošlom kolu protiv Milana, mijenjati pomoćnik Matteo Paro, ali on je, unatoč tome, potpuno "unutra". U najavi susreta govorio je o stanju svoje momčadi i igračima koji su mu na dispoziciji, a posebno je bio rječit su na red došla pitanja o Bologninom novom strategu, odnosno njegovom nekadašnjem suigraču.

- Da vam iskreno kažem, nikad nisam mislio da će postati trener, jer Thiago je bio luđak – rekao je Jurić uz osmijeh, pa se prisjetio trenutaka iz svoje igračke karijere:

- On i Milito su mi promijenili život, u njima sam prvi put uživo vidio prave igrače. U njima sam vidio vrh. Okupljenim novinarima 47-godišnji Hrvat ispričao je anegdotu iz vremena kad je s Mottom igrao u Genovi.

- Thiago se ozlijedio kad je stigao u Genovu. Dva mjeseca kasnije, Gasperini ga je uključio u vježbu posjeda lopte. Čim je vježba završila, svi smo bili u tišini, vidjeli smo vanzemaljca u odnosu na nas koji smo također bili dobra momčad. On je bio nešto sasvim drugo. Tehničkoj vrijednosti dodao je mentalitet; imao je jedinstvenu kompetitivnost i uvijek je želio pobijediti, čak i na treninzima – zaključio je Jurić.

Thiago Motta s Interom je osvojio Ligu prvaka, dva talijanska Kupa i Svjetsko klupskog prvenstvo. Igrajući za Barcelonu također je osvojio naslov prvaka Europe, te dvije La Lige. Karijeru je završio u PSG-u, s kojim je pet puta bio prvak Francuske, uz četiri osvojena Kupa. S Jurićem je u Genovi igrao tijekom sezone 2008./2009., a kormilo Bologne preuzeo je od Siniše Mihajlovića u rujnu ove godine. Prije toga vodio je Genovu i Speziju.

Linker
25. rujan 2024 08:45