Francesco Acerbi 

 ALBERTO PIZZOLI Afp
STOPER POD ISTRAGOM

Gnjusna scena podsjetila na prizor s Maksimira: Europski prvak pokazao srednji prst navijačima

Talijanski nogometni savez (FIGC) ispitat će dublji kontekst događaja na Olimpicu
Piše: SNObjavljeno: 12. veljača 2024. 13:12

Osim što su subotnji derbi između Rome i Intera (2:4) obilježili uzbuđenje i preokreti, pažnju je ukrao i neslavni potez Francesca Acerbija, koji je u nedjelju postao predmet istrage Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) i vjerojatno ga čeka kazna, samo je pitanje kakvih razmjera.

Talijanski reprezentativac koji se 2021. okitio europskim zlatom nije mogao trpjeti uvrede s tribina Olimpica. Navijači Rome uzeli su ga "na zub", vjerojatno i zato što je prethodno proveo pet godina kao igrač ljutitog gradskog rivala Lazija. Tamošnji mediji pišu da su navijači u više navrata gnjusno vrijeđali Acerbija, u jednom trenutku čak su mu skandirali "umri". Acerbi im je odgovorio pokazavši - srednji prst.

Iskusni 36-godišnji stoper ima "mali milijun" velikih utakmica u nogama, prošao je sve milosti i nemilosti talijanskog nogometa kao igrač Chieva, Milana Genoe, Sassuola (...), stoga je mnoge iznenadio njegov potez, a mogao bi ga stajati nekoliko utakmica suspenzije. Naime, FIGC je pokrenuo istragu i ispitat će dublji kontekst situacije, a zatim odrediti kaznu. Špekulira se da će Acerbi dobiti određenu suspenziju s nogometnih terena, no portal Sempre Inter spominje i mogućnost "ogromne novčane kazne".

Scena uvelike podsjeća i na sada već davni trenutak s Maksimira. Godine 2015., kada je Dinamo odigrao 1:1 s norveškim Moldeom u prvoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka, Paulo Machado pokazao je plavim navijačima srednji prst jer su ga izviždali u nekoliko navrata. Portugalac je zamijenjen u 65. minuti, na zvižduke je odgovorio istom gestom i kasnije se ispričavao putem društvenih mreža.

UEFA je tada propisala Machadu jednu utakmicu suspenzije, a Dinamo ga je "udario po džepu" za sto tisuća eura.

Linker
26. travanj 2024 04:40