Zlatan Ibrahimović
 FILIPPO MONTEFORTE Afp
GODINE SU SAMO BROJ

Genijalac trpa i u petom desetljeću života, njegova snaga je fascinantna! A Milan nije slučajno prvi...

Golom Romi zaokružio je svoje brojke. 400. gol u karijeri, 150. u Italiji i 70. u dresu Milana.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 01. studeni 2021. 09:52

Talijanski derbi u nedjeljnom večernjem terminu donio je sadržajan i uzbudljiv te nadasve borben dvoboj Rome i Milana. Više su pokazali gosti, koji su pod vodstvom Stefana Piolija postali ozbiljna momčad. Nisu slučajno Rossoneri na samom vrhu prvenstvene ljestvice, s istim brojem bodova kao i Napoli.

Sraz na Olimpicu potvrdio je da je Milan legitimni kandidat za naslov, dok će se Roma, kako sad stvari stoje, morati zadovoljiti borbom za ulazak među četiri prvoplasirane momčadi i plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone. Sedmom uzastopnom ligaškom pobjedom potvrdili su gosti snagu i moć. Vučica jednostavno nije na njihovoj razini, i taj jedan gol uspjela je 'ugurati' tek u sudačkoj nadoknadi, nakon velikog pritiska s igračem više. Josea Mourinha čeka još dosta posla...

IZVJEŠTAJ I GOLOVE S UTAKMICE ROMA - MILAN POGLEDAJTE OVDJE

Dosta je dobrih pojedinaca bilo u Milanovoj momčadi, koja je u većem dijelu utakmice držala suparnika daleko od svojih vratiju. Ipak, jedan je gospodin u ozbiljnim nogometnim godinama obilježio derbi. Dok njegovi vršnjaci 'deru' po roštilju i pivama nakon veteranskih utakmica, on i dalje dominira na velikoj sceni.

image
Zlatan Ibrahimović
FILIPPO MONTEFORTE Afp

Naravno, njegovo je ime Zlatan Ibrahimović. Nedavno je ušao u peto desetljeće života, ozljede ga baš i ne maze, minutaža mu više ne može biti maksimalna. No, kad najviše treba, Ibra je najbolji. Zabio je na Olimpicu strašan gol iz slobodnjaka. Iako mu je krivom procjenom pritom dosta pomogao Rui Patricio, još uvijek je to 'potez za notez', majstorija s elementima varke. Jer, portugalski je vratar očekivao udarac preko zida, otišao je u pogrešnu stranu i nasjeo na Zlatanovu foru.

Milanu su zbog zaleđa opravdano poništena dva pogotka. Uoči prvog je Ibrahimović prsima uposlio Leaa, kod drugog je krasno primio loptu na prsa i pogodio suprotni kut. Pobrinuo se nakon svega toga švedski reprezentativac da sve ostane pod kontrolom, izborio je kazneni udarac kojeg je Franck Kessie pretvorio u 0:2. I tu je zapravo sve bilo riješeno, Roma se ni s igračem više nije uspjela vratiti.

Ibrahimović je genijalac, poseban i originalan. Njegova je životna priča iznimno zanimljiva i inspirativna, dok su njegova mentalna i tjelesna snaga fascinantne. Golom na Halloween u Rimu zaokružio je i svoje sjajne golgeterske brojke. Bio mu je to 400. pogodak u karijeri, 150. u Italiji i 70. u dresu Milana. Samo nek' traje, užitak ga je gledati na djelu!

Linker
18. travanj 2024 20:59