MIGUEL MEDINA Afp
GODINE NISU VAŽNE

Eksplozija bosanskog dijamanta! Edin Džeko poručio kritičarima: ‘Ja i dalje ispunjavam svoje zadatke‘

‘Mislim da godine doista nisu važne. Pitanje je samo možeš li se dokazati onime što radiš na terenu‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 10. studeni 2022. 14:18

Dočekali su Romelua Lukakua kao spasitelja, u belgijskom napadaču navijači Intera vidjeli su aduta za velika dostignuća. Međutim, Belgijac nakon povratka iz Chelseaja nije pružio što se od njega očekivalo, glavni razlog tome su ozljede.

I dok se Lukaku oporavlja i nada da bi ipak mogao zaigrati na Svjetskom prvenstvu, njegovu je ulogu spremno preuzeo Edin Džeko. Kapetan reprezentacije Bosne i Hercegovine upisao je sedam pogodaka i četiri asistencije u 20 ovosezonskih nastupa u Serie A i Ligi prvaka, a u srijedu je zabio i asistirao u slavlju protiv Bologne na Meazzi (6:1).

image
MIGUEL MEDINA Afp

Džeko već dva desetljeća igra profesionalni nogomet, a svoju je kvalitetu potvrdio u Wolfsburgu, Manchester Cityju i Romi. U Interu su dobro znali što im ovaj 36-godišnji napadač može donijeti, jer i dalje igra na najvišoj razini.

On pak smatra kako godine uopće nisu važne u toj priči.

- Uopće o tome ne razmišljam previše. Razmišljam o momčadi. Što ću više pogodaka postići, tim bolje za moju momčad – rekao je Džeko.

Dodao je da je ipak najvažnije ono što igrač pokaže na terenu.

- Mislim da godine doista nisu važne. Pitanje je samo možeš li se dokazati onime što radiš na terenu. Kad nisi dorastao zadatku, mislim da je tada vrijeme da se makneš. Ali trenutačno i dalje ispunjavam svoje zadatke – rekao je Džeko za InterNews.

Linker
13. lipanj 2024 00:21