PAOLO BRUNO/Getty Images
Plaće trenera u Serie A

Conte apsolutno nedodirljiv, Tudorov šef iznenađujuće loše stoji, a evo koliko zarađuje jedini Hrvat

Skoro deset milijuna eura više od svog prvog pratitelja zarađuje aktualni Interov trener
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 13. listopad 2020. 08:06

Talijanski dnevni sportski list Gazzetta dello Sport tradicionalno je objavila iznose plaća trenera u talijanskoj Serie A, gdje je Antonio Conte nedodirljiv za sve ostale kolege u elitnom razredu. Trener milanskog Intera ima godišnju plaću od čak 12 milijuna eura, skoro deset milijuna eura više od svog prvog pratitelja.

Problem za mnoge talijanske klubove, pa tako i iza Inter, je što na plaći imaju i neke svoje bivše trenere. Do sljedećeg ljeta Nerazzurri moraju plaćati i Luciana Spallettija, čija je plaća čak 4,5 milijuna eura godišnje. Pričamo o neto iznosima, bruto iznosi su točno dvostruko veći. Na drugom mjestu najplaćenijih je strateg Rome Paulo Fonseca, 47-godišnji portugalski stručnjak rođen u Mozambiku. Vučica svog Portugalca plaća 2,5 milijuna eura godišnje, tvrdi Gazzetta. Na trećem je mjestu čovjek koji do posljednjeg centa zaslužuje svoju plaću. Trener Atalante Gian Piero Gasperini ima godišnju plaću od 2,2 milijuna eura.

image
Antonio Conte
LARS BARON/Pool/AFP

Četvrtu poziciju dijele Simone Inzaghi, Siniša Mihajlović i Stefano Pioli, treneri Lazija, Bologne i Milana, a tek na sedmoj poziciji je, zajedno s legendarnim 68-godišnjim Claudiom Ranierijem, trener Juventusa Andrea Pirlo. Šef Igora Tudora u stručnom stožeru Stare dame ima golu godišnju plaću bez izdašnih bonusa od 1,8 milijuna eura. Juventus, naime, još plaća Maurizija Sarrija, kojem godišnje mora isplaćivati 5,5 milijuna eura. Na 13. mjesto smjestio se jedini hrvatski trener u Serie A Ivan Jurić.

Strateg Verone ima godišnju plaću od okruglih milijun eura, što je pomak u odnosu na prošlu godinu. Gazzetta je u rujnu 2019. godine objavila podatak da je godišnja Jurićeva plaća u Veroni 600.000 eura. Čelnici kluba honorirali su dobar posao koji je Jurić odradio.

Godišnje plaće trenera u Serie A u milijunima eura (izvor Gazzetta dello Sport)

1. Conte (Inter) 12
2. Fonseca (Roma) 2,5
3. Gasperini (Atalanta) 2,2
4. S. Inzaghi (Lazio) 2
Mihajlović (Bologna) 2
Pioli (Milan) 2
7. Pirlo (Juventus) 1,8
Ranieri (Sampdoria) 1,8
9. Di Francesco (Cagliari) 1,5
Gattuso (Napoli) 1,5
Giampaolo (Torino) 1,5
12. De Zerbi (Sassuolo) 1,1
13. JURIĆ (Verona) 1
F. Inzaghi (Benevento) 1
15. Iachini (Fiorentina) 0,9
16. Maran (Genoa) 0,85
17. Gotti (Udinese) 0,6
Stroppa (Crotone) 0,6
19. Liverani (Parma) 0,5
Italiano (Spezia) 0,5

Linker
13. svibanj 2024 09:05