FILIPPO MONTEFORTE Afp
OPROŠTAJ OD NASLOVA

‘Brozović je duša Intera‘ Velike pohvale Vatrenom, u Juventusu grme: ‘Sudac je odlučio derbi!‘

Da stvari za Juventus budu gore, ozlijedio se Locatelli i morat će pauzirati mjesec dana...
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 04. travanj 2022. 14:54

Derby d'Italia imao je u nedjelju navečer u Torinu specifičnu težinu, jer su i Juventus i Inter bili svjesni činjenice da ih eventualni poraz jako udaljava od željenog scudetta, odnosno da bi u toj utrci kapitulacija u derbiju mogla biti kobna. Aktualni prvak lakše je podnio taj pritisak i s 1:0 trijumfirao kod velikog rivala

- Dobro smo igrali, šteta što smo izgubili. Napokon ljudi mogu reći da je Juventus ispao iz utrke za prvaka! Sada je bitno samo da osvojimo dovoljno bodova kako bismo zadržali četvrto mjesto. Scudetto ćemo pokušati napasti sljedeće godine - sedam kola prije kraja od konačne nagrade javno se oprostio trener Juvea Max Allegri.

image
FILIPPO MONTEFORTE Afp

Utakmicu je obilježio kontroverzni kazneni udarac iz kojeg je Hakan Calhanoglu donio pobjedu gostima.

- Sudac je odlučio derbi! - bila je jasna poruka veznjaka Juvea Adriena Rabiota, možda i najboljeg u redovima Stare dame protiv Intera, nakon završetka utakmice.

Hrvatski dvojac bio je standardno među najboljim Nerazzurrima, talijanski novinari dali su visoke ocjene i Marcelu Brozoviću i Ivanu Perišiću. Posebno su hvalili Brozovića za kojeg pišu "on je duša Intera" i naglašavaju da Inter u tri utakmice bez njega u ovoj (polu)sezoni nijednom nije uspio trijumfirati.

S druge strane, da stvari za Juventus budu gore, ozlijedio im se Manuel Locatelli i zbog problema s koljenom morat će pauzirati mjesec dana...

Linker
24. travanj 2024 04:11