Marcelo Brozović

 Nicolň Campo/ddp Usa/profimedia
NE SLUTI NA DOBRO

Brozović dobio oštre kritike uprave Intera: ‘On više nije igrač kakvog smo poznavali‘

Hrvatski reprezentativac čak 80 dana ove je sezone proveo oporavljajući se od ozljeda
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 15. ožujak 2023. 15:50

Više od desetljeća navijači Intera čekali su na plasman među osam najboljih momčadi Europe. U utorak su napokon utabali put u četvrtinu finala Lige prvaka preko Porta (uk. 1:0), stoga danas sezona Nerazzurra izgleda znatno sretnije nego maločas. Marcelo Brozović može slaviti prvi ulazak u četvrtinu finala LP u svojoj karijeri, ali izvršni direktor kluba Giuseppe Marotta naznačio je da nije zadovoljan njegovim partijama.

- To nije onaj Brozović kakvog poznajemo - kratko je Marotta kazao u razgovoru za Sky Italia.

Više nije prvotimac

Iako je hrvatski veznjak do ove sezone, pa može se reći i do Svjetskog prvenstva u Kataru, bio nezamjenjivi prvotimac Simonea Inzaghija, posljednjih mjeseci to nije slučaj. Brozović teško pronalazi kontinuitet jer sezonu su mu isprekidale ozljede lijeve noge - ukupno 80 dana ove je sezone proveo izvan pogona, što podrazumijeva 17 utakmica u kojima nije mogao konkurirati za sastav.

Sjećamo se da je posljednja Brozovićeva ozljeda na snagu stupila u polufinalnom ogledu SP-a protiv Argentine, kada je u 50. minuti izašao iz igre, a zamijenio ga je Bruno Petković. Sve do derbija s Milanom sredinom siječnja, Hrvat nije odigrao ni minute, a od onda se pokušava nametnuti u Inzaghijev prvi plan.

image

Brozović protiv Argentine

TOM DUBRAVEC Cropix

Ali to djeluje kao težak zadatak, startao je tek tri od mogućih devet utakmica od povratka na teren. Protiv Porta je u dvije utakmice dobio 30-ak minuta. Čini se da Inzaghi kao vodeći trojac veznog reda vidi Nicoloa Barellu, Hakana Calhanoglua i Henrikha Mkhitaryana, a rezultati ukazuju da takva postavka funkcionira. Brozovićev status prvotimca poprilično je izblijedio.

Drugi pehist

Još jednu zvijezdu iz Interovih redova možemo nazvati velikim pehistom. Po sličnom principu, Romelu Lukaku izbivao je s travnjaka još duže - ukupno se oporavljao 89 dana, time propustio 18 ogleda. I premda je zabio jedini gol u dvostrukom susretu s Portom, čini se da ga klub ne planira zadržati i iduće sezone.

- Od početka je dogovor da će se Lukaku vratiti u Chelsea bez obzira na to kako igra u našim redovima. On nije pronašao kondiciju koja je potrebna za nogomet na najvišoj razini, a još uvijek nije u najboljem izdanju. Ni Lukaku nije igrač kakvog smo gledali prošlih godina - rekao je Marotta.

image

Romelu Lukaku

GIUSEPPE MAFFIA Nurphoto Via Afp

Podsjetimo, Lukaku je na ljeto 2021. godine upravo iz Intera preselio u plavi dio Londona. No, nedugo nakon toga, javno je govorio da mu se Chelsea nikako ne sviđa, da je Inter njegova jedina nogometna ljubav. Poprilično neprofesionalno za 113 milijuna eura ‘teško‘ pojačanje, koliko su Bluesi izdvojili za njegove usluge.

Stoga su ga vratili u Inter, s nadom da će belgijski centarfor pronaći optimalnu formu. No, zasad se to nije dogodilo, previše vremena proveo je u ambulanti, i pitanje je hoće li se ispostaviti adekvatnim rješenjem za Stamford Bridge, koji trenutno ne posjeduje nijednog zamjetnog centarfora.

Linker
04. svibanj 2024 00:25