DANIEL CHESTERTON/PHC IMAGES/PROFIMEDIA Daniel Chesterton/Phc Images/Profimedia
NA PUTU DO ZVIJEZDA

Zlatko Dalić će mu sigurno dati priliku! S loptom u nogama je poput Vedrana Ćorluke, ima Lovrenov gard...

Za Dalića je odlično što se snašao u oba sustava igre s trojicom i četvoricom u obrani
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 17. svibanj 2022. 19:46

Josip Šutalo s loptom je u nogama poput Vedrana Ćorluke, iako u mladim godinama na okruženje odaje dojam sigurnost kao i još mlađi Joško Gvardiol, ima gard Dejana Lovrena što je katkad dobro, a nekad i ne toliko, a kad pokrene akciju iz zadnjeg reda njegov slalom starijim navijačima vraća slike klupske ikone Velimira Zajeca...

To su impresije redovnih promatrača Dinamove momčad koje ćete čuti o igraču koji nije savršen jer napravio je nekoliko pogrešaka u tekućem prvenstvu, ali raste poput bambusova drveta i razvio se do reprezentativne razine.

Prometnuo se u standardnog startera u modroj momčadi neovisno tko je trener. Izbornik Zlatko Dalić već je u ožujku najavio da će mu ponuditi šansu u Ligi nacija, no mlada vrsta nije se još plasirala na Euru pa je nužan i Igoru Bišćanu. Kao i Sučić i Stanišić uskočit će u A tabor odmah nakon Norveške s kojim igraju 3. lipnja ako pobijede ili u protivnom nakon Estonije 8. lipnja.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

Dinamo je ponovno prvak Hrvatske, igrao je u nokaut fazi Europske lige, on je na terenu proveo 2938 minuta, kao stoper zabio dva gola i ima četiri asistencije…

Šutalo, rođen u Čapljini 28. veljače 2000. godine, nije bljesnuo poput meteora. Dinamo je davno prepoznao njegove kapacitete, ali za razliku od nekih koji su bili "zlatni projekti" i forsiralo ih se u Maksmiru pod svaku cijenu, iako je još 2020. godine igrao za prvu momčad, 2021. poslali su ga u Istru 1961 na posudbu.

Tamo je demonstirao kvalitete koje hrvatski prvak treba. On je stoper "mudrac", jak u postavljanju i čitanju igre, visok 190 cm i solidno brz, ali nije optimalan u zračnoj igri i na tome ima što poraditi... Za Dalića je odlično što se snašao u oba sustava igre s trojicom i četvoricom u obrani. U prvoj varijanti bio je središnji od trojice stopera. Kako izbornik govori da će kombinirati te sustave, u Šutalo ima čovjeka za jedno i drugo.

Linker
20. travanj 2024 15:48