GORAN MEHKEK Cropix
KALKULACIJE

Vatreni ostvarili vrlo važan cilj, a jasna je i matematika! Evo što nam treba za Final Four Lige nacija

Definitivno je riječ o višestruko vrijednoj pobjedi hrvatske nogometne reprezentacije
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 22. rujan 2022. 22:49

Hrvatska je novim trijumfom u skupini A1 Lige nacija došla na korak do Final Foura, koji će se od 14. do 18. lipnja 2023. godine najvjerojatnije odigrati u Nizozemskoj ili Belgiji, ovisno o tome koja reprezentacija osvoji skupinu A4. Obje su države već iskazale interes za domaćinstvo, iako se kandidature primaju do 5. listopada, a UEFA će odluku donijeti u siječnju 2023.

Matematika za osvajanje prvog mjesta vrlo je jasna. Hrvatska mora pobijediti u nedjelju u Austriji i njen jedini protukandidat Danska više je neće moći stići. Ako Dalićeva vrsta remizira ili izgubi u Beču, svejedno, ostat će prva ako Danska istog dana kod kuće ne svlada Francusku. Hrvatska je bolja u međusobnim dvobojima s Danskom, tako da joj odgovara i rasplet u kojem će te dvije reprezentacije skupinu završiti s istim brojem bodova.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Pobjedom protiv Danske u Zagrebu Hrvatska je ostvarila jedan vrlo važan cilj. Na ljestvici Lige nacija 2022./23. došla je do deset bodova i sigurno će biti među deset najbolje plasiranih reprezentacija na toj ljestvici, što znači da će biti i među deset prvih nositelja u ždrijebu kvalifikacijskih skupina za Europsko prvenstvo 2024. koji će se održati 9. listopada u Frankfurtu. Definitivno višestruko vrijedna pobjeda Vatrenih...

Standings provided by SofaScore
Linker
19. travanj 2024 16:03