ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
VELIKI DALIĆEV ADUT

‘Teško ću u ekipu pokraj Modrića, Brozovića i Kovačića. Favoriti u ždrijebu? Nema potrebe za laganjem...‘

Mladi veznjak hrvatske reprezentacije svojim se igrama u klubu nameće izborniku Zlatku Daliću
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 31. ožujak 2022. 08:06

Lovro Majer igrao je s Bugarskom do 72. minute, rezultat je tada bio 1:0 za suparnika, ali iako je nakon ulaska Luke Modrić, koji ga je zamijenio krenuo preokret, Majer je bio jedan od najboljih među Hrvatima. Razigran, rastrčan i dobrih poteza davao je kakav-takav ton igri. Hrvatska nije blistala, no imala je ofenzivne akcije iz kojih je mogla više napraviti.

- Korektno smo odradili utakmicu s Bugarskom jer moramo imati u vidu da smo doslovno prvi put igrali u tom sastavu. Ne samo što smo mi igrači prvi put bili zajedno na terenu, nego se to dogodilo i u novoj formaciji. Na kraju smo zabili dva gola i pobijedili, što je uvijek lijepo. Zato kažem da je bilo O.K. – rekao je Majer.

Bez pritiska

Jednako pozitivno recenzira i kompletnu akciju Doha.

- Općenito s ovih osam dana koliko smo bili u Dohi možemo biti zadovoljni. Najbitnije od svega bilo je zajedništvo, taj team-building. Svi zajedno to smo dobro odradili, bili smo opušteniji nego na prijašnjim okupljanjima, nismo si stavljali pritisak - istaknuo je veznjak, koji je jedan od novijih u ekipi.

image
ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix

Izbornik Zlatko Dalić i sam je najavio da u Kataru ne traži isključivo rezultat, nego i građenje atmosfere za ono što dolazi, jačanje zajedništva i ekipnog duha. Iako, ništa ne diže momčad kao pobjede...

- To je bio plan, turneja u Dohi je definitivno bila uspješna. Doći u Katar, vidjeti gdje će biti Svjetsko prvenstvo, hotele, stadione, vrijeme… Svi su dobro prošli, svi zajedno smo uživali.

Može li igra u formaciji 3-5-2 biti korisna za buduće akcije? Jeste li mogli steći neke dojmove?

- Mogao sam, iako dvije utakmice nisu dovoljne za konačan zaključak. To je sustav kojeg se treba puno više uigravati na treninzima. Nemamo za to priliku, reprezentacija nije toliko često skupa, ali vidjeli smo dosta pozitivnih stvari i bude li potrebno možemo igrati u toj formaciji i kad će na programu biti jači suparnici.

image
ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix

Majer ima 24 godine, ali tek pet nastupa za A vrstu u kojoj je na pravi način počeo igrati nakon transfera u Rennes. Kako se ugurati u vezni red u kojem su Kovačić, Brozović i Modrić?

- Teško. Naravno da je to teško. To su najbolji igrači na svijetu, koji igraju u najboljim klubovima. Sretan sam u reprezentaciji, uživam i ne zamaram se s time.

Utakmice sa Slovenijom i Bugarskom brzo će se zaboraviti jer u petak je ždrijeb, doznat ćemo suparnike na Mundijalu i to će otvoriti nove priče. Projekt Svjetskog prvenstva dobit će konkretnije obrise. Imate li ekipe koje preferirate i voljeli biste ih dobiti u skupini?

- Ne, nemam svoje favorite. Ne razmišljam uopće o tome. Nema potrebe za laganjem, svi želimo što bolje proći, dakle, dobiti čim lakše suparnike. Ali, bez obzira protiv koga ćemo igrati, sve će na kraju ovisiti o nama.

Majer i Rennes ispali su iz Europe od Leicestera, ali u francuskoj Ligue 1 nalaze se na trećem mjestu sa samo jednim bodom manje od drugoplasiranog Marseillea. Vodeći je uvjerljivo PSG.

- U Francuskoj sam jako zadovoljan po svim pitanjima, i što se tiče moje igre i momčadi. Igramo jako dobar nogomet, uživam i iznimno sam sretan u Rennesu. Zbog napretka tamo lakše mi je igrati i u reprezentaciji - ističe Majer, koji je u francuskom državnom prvenstvu, otkako je došao, igrao 20 utakmica, od toga je započeo 13. Zabio je tri gola i nekoliko je puta bio izabran u najbolju momčad kola, ovismo kako u kojem mediju ili anketi.

Linker
04. svibanj 2024 15:34