GORAN MEHKEK Cropix
JUNACI VELIKE POBJEDE

Sosa: Prvo mi je na pamet pao Kroos, ali i legendarni Nijemac; Majer: Dogodio se jedan savršen spoj

Nedugo nakon pobjede nad Danskom (2:1) oglasio se dvojac koji je zatresao mrežu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. rujan 2022. 23:30

U dvoboju 5. kola 1. skupine Lige nacija hrvatski su nogometaši na zagrebačkome Maksimiru pobijedili Dansku s 2:1 te imaju šansu u zadnjoj utakmici u nedjelju u Beču protiv Austrije izboriti završni turnir natjecanja.

Pogotke su za Hrvatsku dali Borna Sosa (49‘) i Lovro Majer (79‘), a za Dansku Christian Eriksen (77‘).

SVE GOLOVE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE.

Upravo je strijelac prvoga gola Borna Sosa spremno izašao pred novinare:

image
DAMIR KRAJAC Cropix

"Hvala na čestitkama. Jako intenzivna i teška utakmica, moram pohvaliti i njih. Igrali su dobro i u Kopenhagenu, ali mi smo igrali al pari s njima te zasluženo pobijedili. Pogotovo je meni drago jer sam zabio pogodak. Prvo mi je na pamet došao Toni Kroos, on je tako zabijao i na to me podsjetio takav gol, a jednako je znao pogoditi i legendarni Jürgen Klinsmann. Nije mogao biti bolji trenutak i bolji stadion, tu sam dosta utakmica odigrao, a bilo je na tribinama i mnogo mojih prijatelja, kao i obitelj. Hvala Bogu da se sve tako odvilo u tome smjeru, mi znamo da Hrvatska može ostati na vrhu tablice te će nam to biti vjetar u leđa uoči SP-a u Kataru. 0:3 protiv Austrije bila je samo slučajnost i dokaz da se to svima može dogoditi, idemo u Beč to potvrditi.", poručio je Borna.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Lovro Majer s maskom je na licu ušao u 77. minuti i postigao zgoditak niti dvije minute poslije:

"Sretan sam zbog pobjede, Danska je fenomenalna ekipa, borili smo se i zasluženo pobijedili. Ušao sam, dobro sam se osjećao nakon Eriksenova pogotka i vratio istom mjerom. Imamo sve u svojim rukama, u dobroj smo situaciji i idemo sve riješiti u Beču. Sigurno nećemo razmišljati o porazu. Uvijek je lijepo vratiti se u svoj Zagreb i na stadion na kojemu sam proveo najljepše trenutke svog života. Mislim da se dogodio jedan savršen spoj starih i mladih igrača, gušt je igrati s njima. Ne razmišljamo o porazu od Austrije na početku Lige nacija, razmišljamo samo o pobjedi u Beču."

Linker
19. travanj 2024 01:56