Ivan Perišić nakon što je zabio Francuzima u finalu SP-a

 BORIS KOVACEV/CROPIX
MBAPPE NA POLJUDU

Prvaci svijeta gotovo sigurno dolaze u Split, a 2022. Vatreni bi mogli i na novi hrvatski stadion!

Hrvatska može na Poljud, Maksimir, Rujevicu, Drosinu te Gradski vrt, a uskoro i na šesti stadion!
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 17. prosinac 2021. 18:40

Vatreni kreću s domaćim utakmicama u Ligu nacija, prvo će 3. lipnja dočekati Austriju, a potom 6. lipnja i Francusku. Tek nakon toga idu na gostovanja gdje igraju 10. lipnja u Danskoj i 13. lipnja u Francuskoj. Ujesen će 22. rujna biti domaćini Danskoj, a 25. rujna igrati u Austriji.

Velika je vjerojatnost da će u Danskoj ponovno istrčati na Parken stadion u Kopenhagenu na kojem su poraženi od Španjolske u osmini finala Svjetskog prvenstva. S Austrijom bi još jednom mogli odmjeriti snage na bečkom Prateru, iako su oni zadnja dva domaćinstva imali u Klagenfurtu, a s Francuskom na St. Denisu. No, gdje će Hrvatska ugostiti te nacionalne vrste?

Split je najveći favorit za prve dvije utakmice, eventualno bi Austrija mogla biti u Rijeci. Neslužben je stav HNS-a sa se u Osijeku neće igrati dok se na napravi novi stadion na Pampasu koji do lipnja neće biti spreman, ali možda bude do rujna.

Hrvatska posjeduje pet objekata na kojima ima pravo nastupa: Poljud u Splitu, Maksimir u Zagrebu, Gradski vrt u Osijeku, Rujevica u Rijeci i Drosina u Puli. Kako već neko vrijeme vlada pristup da se Maksimir ne koristi, prvo je pitanje hoće li ostati tako ili će mu se ipak dati jedna utakmica. Makar i bez istočne tribine.

Poljud slovi za glavnog kandidata da se na njemu igraju obje prve utakmice s Austrijom i Francuskom, u tom slučaju Vatreni ne bi morali putovati između dva nastupa. Opredijeli li se HNS ipak za dva stadiona, moguće je da Austrija dođe u Rijeku ili čak Zagreb, a svjetski prvaci u Split. Za Dansku je sve otvoreno…

Kako god bilo, još jedan ogled s Deschampsovom družinom po svemu sudeći bit će na Poljudu. Zadnji je odigran na kišovitom Maksimiru i završio je 2:1 za goste. Rok za prijavu mjesta odigravanja susreta je 120 dana prije utakmice, dakle početkom veljače. Dotad HNS ima vremena razmisliti, a čelnici Saveza rado poslušaju prijedlog izbornika Zlatka Dalića i igrača.

image

Novi Osijekov stadion mogao bi biti gotov do ljeta

VLADO KOS/CROPIX

Pampas će u rujnu biti spreman za Vatrene? // piše Gradimir Đukarić

Radovi na novom stadionu Osijeka na obali Drave uskoro će se intenzivirati s obzirom da je na gradilište ušla i operativa austrijskog građevinskog koncerna Strabaga koja će se priključiti dosadašnjem izvođaču Eurokamenu čime će zapravo početi i druga faza izgradnje. Svi kutevi stadiona, izuzev jugozapadnog na kojem na gradilište ulazi mehanizacija, su zatvoreni, krov je postavljen na istočnoj i sjevernoj tribini, a krovna konstrukcija na južnoj. Pod krov će uskoro i zapadna tribina koja je bila i najzahtjevnija za izgradnju jer za razliku od ostalih nije sastavljana od gotovih elemenata. Dijelovi krovne konstrukcije za posljednji nenatkriveni sektor stadiona već su na gradilištu. Istovremeno, radi se i na samom terenu na kojem je počelo nasipavanje kamena. Rok za završetak radova je ljeto iduće godine što znači kako bi stadion već naveliko mogao biti u pogonu u vrijeme kada nogometna reprezentacija Hrvatske bude igrala završne utakmice u Ligi nacija. Utakmica protiv Danske igra se 22. rujna, vrlo moguće da to bude na Pampasu.

Linker
15. travanj 2024 21:03