TOM DUBRAVEC Cropix
BEZ GLAVNIH IGRAČA

Protivnik Vatrenih u ogromnim problemima: Nedostaje im pola reprezentacije, pod velikim upitnikom i kapetan

Privremeni izbornik Louhichi i njegov pomoćnik Boussaidi stalno se suočavaju s kadrovskim problemima
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 20. ožujak 2024. 10:25

Nakon četiri mjeseca pauze ponovo se okupila hrvatska nogometna reprezentacija koju 23. i 26. ožujka u Egiptu očekuju dvije prijateljske utakmice na ACUD Cupu u sklopu priprema za nadolazeće Europsko prvenstvo u Njemačkoj.

Turnir se prvotno trebao igrati u Abu Dhabiju, međutim preseljen je u Egipat. "Vatreni" će svoj polufinalni ogled protiv Tunisa odigrati 23. ožujka na stadionu Air Defense s početkom u 22:00 sata (21.00 po hrvatskom vremenu). Prvo polufinale, između Egipta i Novog Zelanda, bit će odigrano 22. ožujka u 22 sata na novom stadionu u administrativnom središtu Kaira.

Tunis ostao bez mnogo igrača, upitan i kapetan Skhiri

Tunižani su u utorak odradili prvi trening u Kairu, a privremeni izbornik Montassar Louhichi i njegov pomoćnik Anis Boussaidi stalno se suočavaju s kadrovskim problemima. Trojica reprezentativaca iz redova kluba Esperance de Tunis, Amanallah Memmiche, Yassine Meriah i Houssem Tka, sporazumno će propustiti ovu akciju jer njihov klub 30. ožujka igra četvrtfinale Afričke lige prvaka. Ozlijedio se i 24-godišnji napadač St. Paulija, reprezentativni debitant Elias Saad, koji će propustiti turnir, a isto bi sudbina mogla zadesiti i ozlijeđenog kapetana Ellyesa Skhirija iz Eintrachta. Na pozivu su se ranije zahvalili iskusni Youssef Msakni i Ali Maaloul, Montassar Talbi je ozlijeđen...

Nema ni 21-godišnjaka Hannibala Mejbrija, člana Seville na posudbi iz Manchester Uniteda. On je u siječnju sam zamolio da ga se poštedi nastupa na Afričkom kupu nacija, sada ga opet nema i tuniška javnost pomalo je zabrinuta...

Dejan Lovren posjetio Vatrene u Sheratonu

Hrvatske reprezentativce, koji se u Zagrebu pripremaju za međunarodni prijateljski turnir u Kairu, uoči ručka u utorak dočekalo je ugodno iznenađenje. Vatrene je u hotelu Sheraton posjetio Dejan Lovren, koji je slobodne dane u klubu iskoristio za posjet Zagrebu. Naravno da pritom nije želio propustiti kratkotrajno druženje s bivšim suigračima.

Lovren je Hrvatskoj i Vatrenima poželio puno sreće na turniru u Egiptu kao dobar zamašnjak uoči nastupa na skorašnjem Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

Linker
26. travanj 2024 11:25