Luka Sučić u Dohi uoči SP-a prošle godine

 TOM DUBRAVEC Cropix
POMOGLI MU LIJEČNICI

Nakon duge kalvarije vratio se dragulj hrvatskog nogometa: ‘Reprezentacija? Nisu me zaboravili‘

‘Kao da se ništa nije ni dogodilo, a dogodiilo se...‘
Piše: Jure BurićObjavljeno: 19. rujan 2023. 06:02

Nadareni hrvatski reprezentativac, Luka Sučić (21), nakon polugodišnje stanke (operirao ga dr. Christian Fink, 9. ožujka 2023. u Innsbrucku), od igranja nogometa vratio se minule subote na vrlo vidljiv način. Naime u prvenstvenom dvoboju Sturma i njegovog Red Bull Salzburga (2:2) u Grazu, ušao je u igru u 74. minuti umjesto Gloukha i za svoj doprinos igri nagrađen je vrlo dobrom četvorkom.

Moramo istaknuti kako je u 80. minuti s distance opalio po golu domaćina, ali vratar je uz mnogo sreće spasio svoja vrata. Na Sučićevu žalost, jer u protivnom bio bi mu to najljepši dar za povratak nogometnoj igri.

Kako se osjećate nakon višemjesečnog izbivanja od nogometa i koliko vam znači povratak?

- Kao da se ništa nije ni dogodilo, a dogodilo se. Uistinu, osjećam se izvrsno! Pun sam snage i nadasve želje za igrom. Mislim da sam u stanju podnijeti sve, svaki nužni napor. Međutim, neću i ne želim ništa forsirati, neka sve ide lagano, stepenicu po stepenicu. Odradio sam vrijeme rehabilitacije po napucima liječnika i stručnjaka koji su skrbili nad mojim oporavkom. Eto, prošlog vikenda zaigrao sam i u službenoj utakmici jer ono prijašnje druženje s loptom bilo je treniranje i priprema za utakmice. Povratak nogometu, nadigravanjima, znači mi nevjerojatno mnogo. Sve! Bogu hvala, sada je sve u redu.

Što kažu liječnici, kakva im je ocjena?

- Jednoglasno su mi dali zeleno svjetlo za sve napore. Svojom stručnošću i brigom pomogli su mi jako puno na putu oporavka. Hvala im!

Osim njih, je li vam još tko bio od pomoći kad je u pitanju oporavak?

- Da. Sa mnom je cijelo vrijeme radio i vrhunski fizioterapeut iz Zagreba, gospodin Marko Kikić. Puno mi je pomogao. Njegove usluge koristi i moj suigrač Roko Šimić.

Kakav ste osjećaj imali prije prvog treninga s loptom i suigračima?

- Na samom početku malo sam zazirao od dvoboja, imao svojevrsni respekt, ne bih rekao da je to bio strah, ali poslije je sve teklo skroz normalno.

U Red Bullu ste u međuvremenu dobili novog sportskog direktora, novog trenera, a sve se to dogodilo dok ste vi bili u fazi oporavka.

- Sportskog direktora poznajem od prije, iz mojih mlađih igračkih dana iz Akademije. Trener se sjajno uklopio u naš sustav. Nemam primjedbi, radi se kvalitetno i profesionalno.

image
TOM DUBRAVEC/Cropix

Roko Šimić, suigrač iz kluba i reprezentacije, blista ove sezone?

- Istina, Roko je dosad odličan. Radi na treninzima maksimalno dobro, a o golovima koje zabija ne treba ni govoriti koliko su bitni. Od velike je koristi momčadi.

Liga prvaka kreće, vi ste u skupini D, s Benficom, Interom i Real Sociedadom, vaš komentar skupine?

- Uglavnom su južnjačke momčadi, iz zemalja gdje je nogomet sport broj jedan. Meni se osobno sviđa ova skupina, ovi suparnici. Ocjenjujem da smo izjednačeni. Mi ćemo dati svoj maksimum, a mišljenja sam da će se tek pri kraju međusobnih okršaja znati tko će preživjeti i zaslužiti prolaz dalje.

Petar Musa, napadač Benfice, također je raspucan u zadnje vrijeme, poznajete li se?

- Vidio sam da je zabio i u posljednjoj utakmici Benfice. Raduje me uspjeh svih naših igrača na planetu. Ne poznajem se s Musom, upoznat ćemo se, pred nama su dva skorašnja susreta. Želim mu da protiv svih suparnika bude i dalje učinkovit, ali protiv nas neka pauzira. Ha, ha, ha...

image
Ronald Goršić/Cropix

Što očekujete u sudaru s Benficom u Lisabonu?

- Ne idemo izgubiti! Cijenimo ih, maksimalno, ali ne predajemo se.

Luka Modrić i društvo, predvođeni izbornikom Zlatkom Dalićem, gaze prema cilju, prema Euru u Njemačkoj?

- Presretan sam zbog toga, sve ide po planu, a naravno popratio sam posljednje dvoboje i pobjede. Čestitam im!

S kim ste bili najviše u kontaktu iz HNS-a u vrijeme oporavka?

- Jave se, češće Pletikosa, Mandžukić, Luka Milanović, kondicijski trener. Kapetan Luka Modrić mi je čestitao nedavno rođendan. Od mlađih Gabriel Vidović, novi dinamovac. Nisu me zaboravili, ha, ha...

Linker
28. travanj 2024 09:41