Hrvatska U21 reprezentacija

 DAMIR KRAJAC Cropix
KVALIFIKACIJE ZA EURO

Mladi Vatreni uoči najtežeg ispita: ‘Znaju oni vrijednost hrvatskog nogometa, evo kako ćemo morati igrati‘

Izabranici Dragana Skočića nakon slabašne Andore imaju puno teži zadatak
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 25. ožujak 2024. 16:46

Nakon prošlotjedne 3:0 pobjede i osvajanja sva tri boda u gostujućem nadmetanju sa slabašnom Andorom, mlada reprezentacija Hrvatske (do 21. godine) u utorak gostuje kod Portugala (Faro, 18.30 sati), vodeće momčadi kvalifikacijske skupine G za odlazak na Euro. Portugalci su se prije nekoliko dana također lako obračunali na svom travnjaku s Farskim otocima (4:0) i sad nakon šest kola na svom kontu imaju 15 bodova, dok naša momčad, na drugoj poziciji na ljestvici, zaostaje dva boda, ali ima i utakmicu manje.

Uoči dvoboja s Portugalom, pomoćnik izbornika Dragana Skočića, Danijel Šarić, kaže:

- Uspješno smo apsolvirali Andoru, odigrali smo ozbiljnu utakmicu i pobijedili, potvrdili smo kvalitetu. No, sad je pred nama znatno teži okršaj, Portugal je jak, ima niz dobrih igrača koji su ukomponirani u skladnu cjelinu i morat ćemo odigrati na visokoj razini za pozitivan rezultat. Nadam se da će tako i biti, imamo svoje adute i vjerujem da možemo ostati neporaženi na ovom teškom gostovanju – rekao je Šarić.

Portugal je vrlo jak u napadačkom dijelu, kako zaustaviti njihove igrače?

- Istina je da se napadači izdvajaju, ali općenito je to dobro uigrana momčad i nije slučajno u prvoj kvalitativnoj skupini mladih europskih reprezentacija. Stoga ne bih izdvajao neke njihove pojedince, budući da su na svakom mjestu u sastavu dobro pokriveni. Ali, nema nimalo straha kod nas, nadam se da smo se dobro pripremili za taj dvoboj, analizirali smo suparnika i očekujem da ćemo odigrati dobru utakmicu i ostvariti pozitivan rezultat. I mi imamo kvalitetne igrače, morat će i oni posvetiti pozornost našoj igri. Portugalci dobro znaju vrijednost hrvatskog nogometa, sigurno nas respektiraju i nadam se da ćemo na terenu pokazati da je taj respekt utemeljen. Došli smo u Faro po dobar rezultat, vjerujem da se možemo doma vratiti radosni i nasmijani – kaže Šarić.

A lijevi branič, Mauro Perković, ističe:

- Pred nama je najteža utakmica u skupini, Portugal je vrlo jak. Još nismo igrali s njima, ali nadam se da smo se dobro pripremili, budući da smo s izbornikom i trenerima analizirali video-zapise njihovih utakmica. Vidjeli smo kako igraju i na treninzima smo pokušavali uvježbavati neke potankosti u igri kojima bismo im mogli parirati. Vjerujem da smo spremni za ovaj dvoboj, u kojem ćemo morati ponuditi svoj maksimum za dobar rezultat. Nadam se da ćemo uspjeti zaustaviti njihov napad, koji je bolji dio momčadi, te da ćemo sačuvati svoju mrežu. Morat ćemo biti na visokoj energetskoj razini, svatko od nas mora dati sve od sebe, tako će i biti. Strahovito smo motivirani, jedva čekamo početak utakmice i nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat – rekao je Perković.

Vidjet ćemo hoće li biti promjena u sastavu Hrvatske u odnosu na momčad koja je svladala Andoru. Podsjetimo, naša je nacionalna vrsta prije nekoliko dana igrala u ovom sastavu (4-2-3-1): Čavlina - Valinčić (od 67. Zvonarek), Grozdanić (od 67. Šotiček), Prpić, Perković – Hodža, Sigur - Ljubičić (od 82. Frigan), Bukvić, Biuk (od 82. Vidović) - Matanović (od 73. Belcar). Strijelci su bili Izquierdo (2., autogol), Ljubičić (8.) i Bukvić (86.).

image
GORAN SEBELIC Cropix

Vjerojatni sastavi:

PORTUGAL (4-3-1-2): Carvalho – Gomes, Araujo, Veiga, Rodrigues – Mateus, Sousa, Bernardo – Santos – Tomas, Silva. Izbornik: Rui Jorge.

HRVATSKA (4-2-3-1): Čavlina – Valinčić, Grozdanić, Prpić, Perković – Hodža, Sigur - Šotiček, Bukvić, Biuk - Ljubičić. Izbornik: Dragan Skočić.

Linker
25. ožujak 2024 16:47