Kevin De Bruyne
 WOLFGANG RATTAY Afp
SVE JE STALO ZBOG ERIKSENA

Junak objasnio jednu od najdirljvijih scena EURA: ‘Nisam htio slaviti gol, imam previše poštovanja...‘

‘Moji su igrači bili šokirani, već dugo nismo imali ovakav test‘, kaže izbornik Belgije.
Piše: HinaObjavljeno: 17. lipanj 2021. 21:48

Već duže vrijeme nismo stavljeni na ovakav test, kazao je izbornik belgijske nogometne reprezentacije Roberto Martinez nakon 2-1 pobjede protiv Danske kojom je belgijska vrsta osigurala plasman u osminu finala EP-a.

"Prvo poluvrijeme igrači su bili šokirani, ali imali su iskustva kako preokrenuti utakmicu," dodao je belgijski strateg.

"Možemo biti sretni nakon pobjede. Znali smo da će biti teških trenutaka protiv Danske i pred ovom publikom, sa svime što se dogodilo," dodao je belgijski veznjak Kevin de Bruyne.

image
WOLFGANG RATTAY Afp

"U prvom poluvremenu nismo imali rješenje. Moramo popraviti igru u ovakvim trenucima. Učinili smo to nakon pauze. Na turniru će uvijek biti teških trenutaka. Moramo znati odgovoriti na njih," dodao je veznjak Manchester Cityja.

Danska je povela već u 2. minuti golom Yussufa Poulsena, no Belgijanci su u drugom poluvremenu okrenuli rezultat golovima Thorgana Hazarda (55) i Kevina de Bruynea (70).

"Srećom, nismo primili više od jednog gola prije pauze što nam je omogućilo da pronađemo izaz iz ove situacije. Postigao sam gol. Ali nisam ga želio slaviti. Imam previše poštovanja za danske navijače," rekao je de Bruyne.

image
Poruke podrške Eriksenu
STUART FRANKLIN Afp

Belgijski napadač Romelu Lukaku je naglasio kako je znao da će biti "komplicirano".

"Zaista nije bilo lako. Pobijedili smo, ali Danska je momčad s karakterom. Nadam se da se neće zaustaviti na tome. Zaslužuju bolje. Prošli smo ovaj test, nakon dvije utakmice imamo 100 posto bodova," poručio je napadač Intera.

Danski izbornik Kasper Hjulmand je čestitao svojim igračima na predstavi koju su pokazali.

image
Romelu Lukaku i Kasper Schmeichel
WOLFGANG RATTAY Afp

"Ne mogu opisati koliko poštujem ovu skupinu i ove ljude. Biti u stanju igrati na ovaj načiun. Iz ove utakmice možemo puno toga iskoristiti. Već razmišljam o Rusima. Nismo završili ovaj turnir i učinit ćemo sve da pobijedimo Ruse," dodao je.

Danski strateg se osvrnuo i na sjajnu atmsferu na Parken stadionu. U 10. minuti sve je stalo, igra je zaustavljena radi podrške Christianu Eriksenu koji je u prvom kolu na utakmici Danske i Finske doživio srčani udar. Prvo je sve utihnulo, a onda se prolomio veliki aplauz s terena i tribina. Tko zna, možda je to Christian i čuo jer nalazi se u bolnici udaljenoj svega nekakvih 400 metara od stadiona.

"Osjetili smo ogromnu potporu ljudi, cijelog ovog stadiona. To je ono što je super."

Linker
25. travanj 2024 12:25