ANTE CIZMIC Cropix
MOŽDA MALO PREVIŠE?

Jesu li se Francuzi ovime malo narugali Modriću? ‘Vidjelo ga se samo na svečanosti, kad je primao dres!‘

L‘Equipe je naveo kako se Modrić rijetko pojavljivao u igri, valjda zato jer je umoran.
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 07. lipanj 2022. 17:56

Francuski su mediji dvojako ocijenili nastup njihove selekcije u Splitu. Neki su zadovoljni, neki nisu skrivali nezadovoljstvo, evo što je pisalo u sportskom dnevniku L'Equipe:

"Naša je momčad ušla u utakmicu jednako motivirana kao i Hrvatska, s opipljivom željom za iskupljenje nakon startnog poraza u Ligi nacija. Izbornik Didier Deschamps promijenio je čak desetoricu igrača u odnosu na dvoboj s Danskom, u udarnoj je postavi ostao samo Tchouameni. No, unatoč silnim rotacijama i ta je, može se reći pričuvna momčad, bila nadomak pobjede u Splitu. Iako viđeni nogomet u prvih 45 minuta nije oduševio, Les Bleus su imali bolje prilike za pogodak, a dobrom su igrom odskočili Nkunku i Diaby. U nastavku je Rabiot zabio za vodstvo našeg sastava, ali na kraju su Hrvati uspjeli uhvatiti našu reprezentaciju na spavanju i spasiti se pogotkom iz kaznenog udarca" - piše u izvještaju L'Equipea.

Zanimljivo, novinari ovoga lista nisu bili impresionirani nastupom našeg kapetana Luke Modrića:

"Hrvatski je kapetan bio – samozatajan! Vidjelo ga se samo na travnjaku uoči početka dvoboja, tijekom svečanosti kad je, uz ovacije publike, dobio nagradu za 150. nastup u dresu reprezentacije. Tijekom dvoboja rijetko se pojavljivao u igri, znatno manje nego što smo to inače navikli gledati kad nastupa u dresu Reala. Vjerojatno je iscrpljen nakon naporne sezone, to je zacijelo najveći razlog Modrićeva "izostanka". Samo je dvaput zaprijetio, jednom vrlo opasno, kad je tukao s 20 metara, ali njegov je udarac obranio vratar Maignan."

Novinari Le Parisiena bili su zadovoljni francuskim izdanjem:

"Iako je ovo bila momčad koja vjerojatno više nikad neće zaigrati zajedno, niti će zaigrati u ovom sustavu, umalo je kreirala senzaciju i vratila se doma sa sva tri boda. Hrvatska je izjednačila pri kraju utakmice i veću vrijednost od ovoga remija i osvojenog boda svakako ima spoznaja da su naši pričuvni igrači pokazali da se na njih može računati."

S druge, pak, strane, RMC Sport ne krije nezadovoljstvo lošim startom u Ligi nacija:

"Na dvije je utakmice naša momčad osvojila samo jedan bod. Istina, Francuska je ostala neporažena u Splitu i nastavila je tradiciju pozitivnih rezultata s Hrvatskom, ali propuštena je prilika za pobjedu. Mlada francuska reprezentacija možda je pomislila da je učinila dovoljno za osvajanje sva tri boda, ali domaćin je znao kazniti jedan propust u obrani. Pogreška ide na dušu Claussa, koji je nekoliko minuta ranije ušao u igru i odmah je skirvio kazneni udarac, kojeg je hladnokrvni Kramarić pretvorio u izjednačenje. Sve u svemu, nije to bilo na razini svjetskih prvaka..."

Ni Le Figaro nije bio oduševljen izdanjem Deschampsove momčadi:

"Zbog umora glavnih igrača, izbornik je bio primoran napraviti niz promjena u momčadi. I ta se rotacija osjetila u igri, a kad je igru napustio Tchouameni, jedini nogometaš koji je igrao i protiv Danske, Francuska je pokleknula i nije izdržala hrvatski visoki presing. Obrambeni je blok počeo propuštati i u završnici dvoja primljen je pogodak, koji je donio erupciju oduševljenja na tribinama. Maignan nije mogao obraniti taj kazneni udarac, ali je zato u posljednjih nekoliko minuta odličnim obranama spriječio poraz, koji bi postavio Deschampsu mnogo upitnika nakon dvije utakmice u Ligi nacija."

I Le Monde je nahvalio vratara Maignana, proglasivši ga igračem utakmice i najzaslužnijim što Hrvatska nije preokrenula rezultat i pobijedila:

"Na krilima izjednačenja i nošena navijanjem s tribina, ohrabrena je Hrvatska u završnici silovito krenula po pobjedu i imala je dvije prilike za rezultatski preokret. Međutim, naš vratar, Mike Maignan, bio je vrlo raspoložen i s nekoliko je impresivnih obrana spriječio novi poraz"...

Linker
19. travanj 2024 10:06