JACK GUEZ Afp
MILJENIK NAVIJAČA

Hoće li Dalić tražiti zamjenu za Olića? Evo tko se sve spominje, u igri i legenda hrvatskog nogometa

Spalletti je sam za sebe rekao da je “doktor formacije 5-3-2”, jedan takve vrste mogao pomoći i Daliću
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 05. srpanj 2024. 16:24

Članovi Izvršnog odbora HNS-a telefonski su izglasali Ivicu Olića za izbornika mlade reprezentacije, on je bio jedini prijedlog koji im je dao predsjednik Marijan Kustić, ali prije toga bilo je u užem krugu spominjanja i drugih imena. Priča se da je Damir Mišković predložio Silvija Čabraju. Nije iznenadilo što su se odlučili za Olića jer on je bio kandidat i prije nego što je na tu funkciju stavljen Dragan Skočić.

Igor Bišćan je u proljeće 2023. godine ostavio mladu vrstu kako bi postao trener Dinama, tada je u prvi plan iskočilo Olićevo ime kao kandidata za nasljednika, ali proces se pomalo otegnuo, da bi na kraju imenovan bio Skočić. Očito u to doba nisu svi bili jednakih pogleda, a sad su jednoglasno podržali Olića. Čeka se da objavi tko će mu biti pomoćnici.

Zanimljivo je što će napraviti Zlatko Dalić, hoće li angažirati zamjenu za Olića? Kad je krenuo kao izbornik na prvoj utakmici u Ukrajini imao je samo jednog pomoćnika, trenera vratara Marjana Mrmića, a potom je Ivica Olić bio prvi kojeg je imenovao u stožer. Pustio ga je u CSKA, pa vratio. Tada nije tražio zamjenu, što znači da možda neće ni sada. Ipak, njegov je modus operandi da se okruži s bivšim Vatrenima. Šime Vrsaljko dosad nije pokazivao zanimanje za trenerski posao, odnedavno je ambasador HNS-a, a kandidati bi mogli biti polaznici za UEFA Pro licencu s kojima se izbornik nedavno družio u Opatiji te su bili gosti na treninzima Vatrenih na Rujevici, tijekom priprema za Euro. Primjerice, Niko Kranjčar, Nikica Jelavić, Danijel Pranjić... Hoće li netko od njih biti novi u stožeru Vatrenih?

image

Je li vrijeme da Niko Kranjčar uđe u Dalićev stožer?

DAMIR KRAJAC Cropix

Podsjećamo da ga ovog časa uz Dalića čine pomoćnici Vedran Ćorluka, koji je također na edukaciji za UEFA Pro licencu, te Mario Mandžukić, skaut Dražen Ladić i treneri golmana Marjan Mrmić i Danijel Subašić. Osim ako Dalić ne iznenadi, pa ovaj put uzme nekog iskusnijeg trenera, što možda ne bi bilo loše, pogotovo bude li mijenjao nešto u igri.

Nedavno je Luciano Spalletti sam za sebe rekao da je “doktor formacije 5-3-2”, jedan doktor takve vrste mogao bi biti od pomoći i Daliću.

Linker
19. rujan 2024 16:26