DAMIR KRAJAC/CROPIX
ŽIVOT NA STAROJ SLAVI

‘Dalić se treba resetirati, on mora opet biti taj koji odlučuje. A nemoguće je da netko ne poštuje Luku!‘

Kako veli gost našeg SuperSportske Podcasta, možda smo se previše izgubili hvaleći neke pojedince
Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 01. travanj 2021. 14:25

Iza hrvatske reprezentacije nastupi su u prva tri dvoboja kvalifikacija za SP 2022. godine u Kataru. Pobjedama protiv Cipra i Malte ispran je loš dojam kojeg su izabranici Zlatka Dalića ostavili u Ljubljani, na premijernom ogledu protiv Slovenije.

Iako se tada činilo da smo minimalnim porazom odmah u startu iskompromitirali šanse za odlazak na Mundijal gdje bismo trebali braniti srebrnu medalju, situacija u skupini u nastavku krenula je Hrvatskoj u prilog.

U studiju Hanza Medije smo s Tomislavom Ivkovićem, gostom našeg SuperSportske Podcasta prodiskutirali o retorici Zlatka Dalića koju je imao nakon ogleda protiv Slovenije, a onda i Malte. Pojavila se priča o tome da "netko" ne uvažava sve ono što su za Vatrene napravili senatori poput Luke Modrića ili Ivana Perišića.

- Ne postoji niti jedan igrač da ne respektira Luku, Perišića ili slične igrače. Eventualno možemo imati nekog mladog igrača koji se pristupom može "zaboraviti". Ne postoji to da netko ne respektira Modrića, da je tako, to bi bila katastrofa. Ipak, odnos prema igri može biti otponac toj izjavi Dalića o manjku respekta. E sad, radi li se tu o manjku samog respekta ili manjku kvalitete tih igrača koji navodno ne respektiraju Modrića - upitao se Ivković.

Naglasio je da i dalje živimo na staroj slavi, onoj koja je svoj vrhunac doživjela na finalu SP-a u Rusiji.

- Nismo se resetirali. Tri godine su svi stariji, dolaze i neki drugi igrači. Imali smo cijelo vrijeme pripreme za sve ovo danas. Dalić nas je odveo u Rusiju, prošao je skupinu, došao do finala, odveo nas na Euro.. Dakle, svi rezultatski ciljevi su ispunjeni. No, je li se nešto više trebalo napraviti, je li se momčad trebala iskristalizirati... Možda smo se previše izgubili u hvaljenju Vlašića ili Brekala, a premalo gledali na samu igru naše reprezentacije i sustav u kojem bi se trebalo igrati. Dalić je tu možda izgubio vrijeme, jer i on se mora vratiti svojim "tvorničkim postavkama". Treba biti onakav kakav je bio, slušati druge, ali ipak biti taj koji će na kraju odlučivati - rekao je Ivković.

Cijeli podcast SuperSportske #30 s Tomislavom Ivkovićem pogledajte u nastavku:

Linker
16. travanj 2024 07:56