PAUL ELLIS Afp
PROZIVANI VATRENI

‘Dalić neće izbaciti Rebića! Kramarić? Njemu bliski ljudi objasnili su mi zašto nije igrao dobro...‘

Analiziramo kako će izgledati budućnost hrvatske reprezentacije, ali i tko će postati prvak Europe
Piše: Siniša SušecObjavljeno: 05. srpanj 2021. 17:05

- Dalić voli Rebića kao sina, ali Ante taj odnos doživljava drugačije. To sam shvatio po nekim detaljima koji su se pojavili i prije Eura. Rebić ne misli da mu Dalić radi neku veliku uslugu time što ga uvrštava u momčad, on sebe vidi drugačije, kao zvijezdu koja zaslužuje mjesto u prvoj ekipi, otkrio je u novom podcastu Supersportske Dražen Antolić, novinar i komentator Sportskih novosti koji je s Vatrenima proveo punih pet tjedana, od prvog dana priprema u Rovinju do ispadanja nakon trilera u Kopenhagenu.

- Ali, mislim da se izbornik neće tek tako odreći Rebića, bez obzira na sve. Pogotovo ako Rebić prizna da je pogriješio, čak se ne mora ni javno ispričati, bit će dovoljno da nazove Dalića, uvjeren je Antolić. A zašto Rebić u hrvatskom dresu ne igra ni približno tako dobro kao u Milanovom? Na SP-u Rusiji zabio je gol Argentini, nakon toga još samo jedan...

- Uglavnom ne igra na svojoj poziciji, a nema ni približno takve ovlasti kao u Milanu. Perišić i Modrić su gazde ove momčadi, a Rebić se tome nije dovoljno dobro prilagodio. Sličan je primjer i Kramarić. I on ima sasvim drukčiju poziciju na terenu i ulogu u momčadi u svom klubu. Iako, meni bi Kramarić uvijek igrao, a ni Rebića ne bi odbacio, tvrdi drugi gost današnje emisije, nogometni trener i naš stalni sukomentator Marko Lozo.

image
Marko Lozo, voditelj i urednik Siniša Sušec te Dražen Antolić u studiju Hanza Medije
HANZA MEDIA

- Iz Kramarićevog kruga bliskih ljudi, da se tako izrazim, dobio sam informacije da je Andrej bio pod velikim stresom jer nije uživao povjerenje izbornika, pa zbog toga nije dao sve što može. To može biti djelomično opravdanje, ali uistinu veliki igrač pokaže da je pravi baš kada je najteže, kada su brojne okolnosti protiv njega, kaže Antolić.

Dolazi novi čovjek na čelo hrvatskog nogometa (Kustić gotovo sigurno), ali izbornik ostaje stari. Početkom rujna igramo tri kvalifikacijske utakmice za Katar (Slovenija, Slovačka, Rusija), pravo na kiks smo potrošili: - Još jedan poraz i postat će stvarno 'čupavo'. Ali, HNS je u prošlosti povlačio poteze tek kada bi voda došla ne do grla, nego preko glave. Sjetimo se samo slučaja Čačić, prisjeća se Antolić.

- Unatoč važnosti tih utakmica ili baš zbog toga, vrijeme je za nove snage među Vatrenima. Budimir mora biti prvi centarfor, na desnoj strani napada treba igrati Oršić, treba staviti Vlašića i Pašalića, ali i Brekala, to je igrač budućnosti, sugerira Lozo. A što naši gosti kažu o mogućnosti da Mierez dobije hrvatsku putovnicu? - Budimir je bolji igrač od njega, slažu se obojica.

A kako će se rasplesti Euro? Lozo i Antolić sigurni su samo u jedno - Danska neće igrati u finalu. Sve ostalo je otvoreno. Lozo preferira Španjolce, Antolić Talijane, iako su, zapravo, prvi favoriti Englezi. - I zbog poludirigiranog ždrijeba, ako odu do kraja Englezi će na ovom Euru šest od sedam utakmica igrati doma, a gostujući navijači ne smiju na Wembley, kaže Lozo.

Pogledajte podcast, kojeg možete pratiti i na Sportskoj TV:

Linker
06. svibanj 2024 22:18