RONALD GORSIC Cropix
PRVI DVOBOJ

Dalić i društvo idu po revanš: Od Hrvatske koja je doživjela neočekivan poraz ostalo je samo osam Vatrenih

Hrvatska i Tunis igrali su pripremnu utakmicu 11. lipnja 2019.
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 20. ožujak 2024. 07:36

U subotu će se s početkom u 22 sata po egipatskom, sat vremena ranije po hrvatskom vremenu, na Internacionalnom stadionu u Kairu po drugi put susresti Hrvatska i Tunis u polufinalu Capital Cupa. Skoro pet godina prošlo je od prvog dvoboja odigranog u Varaždinu kojeg su dobili gosti sa sjevera Afrike. Nadmudrio je tog 11. lipnja 2019. nekad veliki francuski igrač Alain Giresse svog suparnika Zlatka Dalića i s Tunisom upisao lijepu 2:1 pobjedu.

Tri dana ranije Vatreni su ugostili Wales u puno važnijoj utakmici, kvalifikacijskoj za Europsko prvenstvo u osječkom Gradskom vrtu. Slavila je Hrvatska s 2:1 i na Tunis otišla u potpuno izmijenjenom sastavu. Dalić je eksperimentirao, odlučio je isprobati formaciju s trojicom u obrani i nije ispalo dobro. Dapače, bilo je jako loše...

Tunižani su iskoristili opuštenost svog domaćina i poveli u 16. minuti golom Anicea Badrija. Bruno Petković je početkom drugog dijela izjednačio nakon asistencije Milana Badelja, a Naim Sliti golom s bijele točke, nakon igranja rukom Domagoja Vide, pogodio za slavlje gostiju.

Od 17 igrača koje je Dalić koristio na tom dvoboju, osmorica su i danas u njegovom kadru. Osim Petkovića i Vide, za revanš Kartaškim orlovima spremaju se Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Luka Modrić i Andrej Kramarić, a s njima će u Egiptu biti i oporavljenik Ivan Perišić. Mnogih iz kadra prošle utakmice danas nema ni blizu reprezentacije. Simon Sluga (Ludogorec), Karlo Bartolec (Lokomotiva), Filip Benković (Trabzonspor), Alen Halilović (Fortuna Sittard) i Mijo Caktaš (Sivasspor) daleko su od izbornikova pogleda, reprezentativno su umirovljeni Dejan Lovren (Lyon) i Milan Badelj (Genoa), Dario Melnjak (Hajduk) je ozlijeđen, dok se njegov klupski suigrač Josip Brekalo ovoga puta nije našao na popisu i teško je očekivati da će izboriti mjesto za Euro u Njemačkoj.


Prijateljska utakmica, 11. lipnja 2019.

Hrvatska - Tunis 1:2 0:1 - Badri (16), 1:1 - Petković (47), 1:2 - Sliti (70-11m).

VARAŽDIN Stadion Varteks. Gledatelja 8100. Sudac: Daniel Stefanski (Poljska).

HRVATSKA (3-5-2): Sluga - Vida, Lovren (od 46. Bartolec), Benković - Brekalo (od 58. Halilović), Kovačić (od 55. Perišić), Badelj (od 55. Brozović), Pašalić (od 70. Modrić), Melnjak - Kramarić (od 63. Caktaš), Petković. Izbornik: Zlatko Dalić.

TUNIS (4-2-3-1): Hassen - Bedoui, Bronn, Meriah, Haddadi - Kechrida, Chaalali (od 76. Sassi) - Msakni (od 63. Sliti), Skhiri (od 89. Maaloul), Badri (od 63. Drager) - Khazri (od 83. Khenissi). Izbornik: Alain Giresse.

Linker
27. travanj 2024 17:19