Vedran Ćorluka

 TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
‘AUTENTIČNA OSOBA‘

Ćorluka o legendi Vatrenih: ‘Bio je spona u reprezentaciji, mogao je napraviti ono što je danas rijetkost‘

Aktualni pomoćnik Zlatku Daliću prisjetio se zajedničkih dana sa Darijom Srnom.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 08. studeni 2022. 13:27

S Vedranom Ćorlukom razgovarali smo na promociji knjige Darija Srne i to je bila jedina tema jer, kako nam je Čarli kazao - o našoj katarskoj priči uskoro, kad dođe vrijeme.

"Srna je bio spona u reprezentaciji, mogao je doći za svaki stol, to je danas rijetkost. Uvijek imaš mlađe generacije, starije generacije, pa neke iz raznih krajeva koji se drže skupa, ali Darijo je bio osoba koja je čitavo vrijeme bila poveznica svih nas. Veseo čovjek kojI zrači pozitivom, zna preokrenuti tužnu atmosferu ili situaciju, to je njegova najveća ljudska kvaliteta", govorio je Čarli, pa se referirao na Beč 2008. jer Srna se na prezentaciji knjige prisjetio poraza u četvrtfinalu Eura.

"Ivan Klasnić zabio je gol u 119. minuti, ja sam se grlio s Pletikosom jer mi je bio najbliži, Darijo je otrčao do Klasnića, meni je bilo predaleko, u trenutku kad se vratio kliktao je: “U polufinalu smo, je li to moguće, večeras ćemo slaviti”. Odgovorim mu: “Čekaj, čovječe, još nije gotovo”. Nije prošlo ni pola minute, a mi primismo gol za 1:1. Okrenem se prema njemu: “Što si pričao?”. Uzvrati mi: “Je, je, sad sam ja kriv”. Nije bio kriv, nego tu sreću koju je osjećao nije mogao ni sakriti, ni kontrolirati, ali to su normalne emocije, to je on. I privatno i nogometno."

Ćorluka inzistira da je Srna karakteran čovjek velikog integriteta.

"On je autentična osoba, uvijek je bio svoj, nikad se nikome nije dodvoravao, niti podilazio, a danas je mnogo takvih u svim sferama društva, srećemo ih i u nogometu i u privatnom životu."

Imate li još koju anegdotu iz vašeg zajedničkog reprezentativnog života?

"Bilo je puno situacija, znali smo se i dobro porječkati i psovati jedan drugoga, ali uvijek je to bio odnos koji se na terenu dogodio i završio. Izvan terena bili smo dobri prijatelji, drago mi je što će i drugi ljudi moći dobiti barem jedan dio uvida kakav je Darijo čovjek i zašto je toliko voljen od svih nas. Nadam se da će ga čitatelji kroz knjigu još više zavoljeti."

Kazao je javno da je spreman za Katar ako imate još koje mjesto na popisu.

"Pa, kako izgleda fizički, ne sumnjam da bi mogao dati našim desnom bekovima, a i krilima, dobru bitku za poziciju", nasmijao se Ćorluka.

Ostaje da smo na desnom krilu malo tanki...

"Nismo, nismo", nije se složio Ćorluka.

Linker
03. svibanj 2024 11:06