MUTSU KAWAMORI/AFLO/PROFIMEDIA Mutsu Kawamori/aflo/profimedia
ČUDO OD DJETETA

Zadivio svijet, potpisao za velikana, pa otkrio što mu je rekao Modrić: ‘Kada ti to kaže Luka to nešto znači‘

Iza velikog publiciteta još uvijek stoji skromni i zahvalni dječak
Piše: Vito TomasObjavljeno: 25. ožujak 2024. 17:04

Brazilsko čudo od dijeteta, 17-godišnji Endrick, sve je bliže svom dolasku u Real Madrid. Florentino Perez s Endrickom je ugovor potpisao još u prosincu 2022. godine, investiravši 60 milijuna eura u njegov transfer. Enormni su to novci za dijete od 16 godina, predsjednik Reala preuzeo je veliki rizik, no sve u svrhu izbjegavanja slučaja Neymar, kada je Barcelona u posljednji trenutak Los Blancosima preotela tadašnjeg brazilskog prospekta.

Endricku je transfer u Real donio rekordni publicitet, svakim danom sve se više spominje njegovo ime, a gol kojim je u dresu Brazila srušio Englesku na Wembleyu, u tome zasigurno ‘nije‘ pomogao. Ipak, iza svega toga još uvijek stoji skromni i zahvalni dječak koji u svom odrastanju nije imao sve što je poželio. Ponikao je iz siromašne brazilske obitelji, na stolu je imao samo ono "najnužnije", a svom je ocu uvijek obećavao da će im "s nogometom omogućiti bolji život." To je na kraju učinio i pritom ostao spušten na zemlji, svjestan situacije iz koje je krenuo.

image
BEN STANSALL Afp

O svom odrastanju, neimaštini i prvim nogometnim koracima Endrick je pričao u pismu bratu za The Players Tribune. Otkrio je Endrick i zašto je odabrao Real Madrid, kao i neke od zanimljivosti s njegovog prvog posjeta svlačionici Galacticosa.

- Kad sam bio mali, nisam imao mobitel ni ništa pa sam od svoje 7-8 godine posuđivao mamin kompjuter i gledao vrhunce utakmica Real Madrida. Znam da si premlad da se sjećaš ovih imena - piše svom bratu - ali bio sam opsjednut tom momčadi 2013-14 s Cristianom, Modrićem i Benzemom. To je bio moj ulaz u povijest kluba - napisao je Endrick pa opisao anegdotu nakon prvog susreta s hrvatskim kapetanom, koja je na njega ostavila snažan dojam.

- Najviše se sjećam kada sam ušao u svlačionicu i Modrić mi se obratio. Visio je dres s brojem 10, a on je pokazao na sjedalo do sebe i rekao: ‘Broj 9 i broj 10. Tko zna... sljedeće sezone, možda ćeš sjediti pokraj mene.‘ To mi je zaista ostalo pri srcu. Pomislio sam - čovječe, ako Modrić vjeruje da sam vrijedan nositi broj 9, onda sam ja prava stvar!

Linker
25. ožujak 2024 17:09