CESAR MANSO Afp
GOLOVI ZA POBJEDU

VIDEO: Sjajne vijesti za Hrvatsku i Dalića, Vatreni trpa kao na traci, pogledajte nova dva pogotka Ante Budimira

Budimiru je sada već na 13 golova ove sezone čime se popeo na četvrto mjesto ljestvice najboljih strijelaca La Lige.
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 17. veljača 2024. 17:52

Ante Budimir ne prestaje zabijati. U 25. kolu španjolske La Lige zabio je dva pogotka za pobjedu njegove Osasune protiv Cádiza (2:0). Budimiru je sada već na 13 golova ove sezone čime se popeo na četvrto mjesto ljestvice najboljih strijelaca La Lige..

Budimir se u strijelce upisao u 63. minuti kada je lijepim udarcem glavom matirao vratara Cádiza. Rubén García je ubacio loptu u sredinu gdje je najviši bio hrvatski reprezentativac koji je još jednom pokazao odličnu igru glavom.

POGODAK BUDIMIRA POGLEDAJTE OVDJE

Drugi pogodak Budimira došao je u prvoj minuti sudačke nadoknade. Tada je dovršio brzu kontru Osasune nakon što je Cádiz bacio sve karte u napad. Uposlio ga je Jesús Areso, a Budimir je ostao miran i potvrdio pobjedu svoje ekipe.

DRUGI GOL BUDIMIRA POGLEDAJTE OVDJE

Ovo je važna pobjedu za Osasunu koja traži priključak za mjestima koja vode u europska natjecanja. S druge strane, Cádiz se nalazi u zoni ispadanja te će bodove za spas tražiti u drugim utakmicama.

Budimir: ‘Osasuna je svakome neugodan suparnik‘

Hrvatski nogometaš Ante Budimir, nakon što je u subotu zabio oba gola u pobjedi Osasune nad Cadizom od 2-0, rekao je da je njegova momčad svakome neugodan suparnik.

"Utakmicu smo odigrali jako dobro i u obrani i u napadu. Pobijedili smo u dvije utakmice zaredom i tu ne smijemo stati", izjavio je 32-godišnji Budimir za televiziju Movistar nakon što je proglašen igračem susreta (MVP).

Golgeter visok 190 centimetara prvo je zabio glavom u 63. minuti, a onda i nogom iz kontranapada u 91. minuti.

"Tim drugim pogotkom smo dobro zaključili utakmicu", napomenuo je. "Učinili smo ono što smo trebali", dodao je.

Budimir je i u prošlom kolu španjolskog prvenstva donio svojoj momčadi pobjedu kada je bio precizan protiv favoriziranog Real Sociedada u slavlju od 1-0.

"Ekipa smo sposobna biti neugodna za svakog suparnika, posebno kada smo koncentrirani", rekao je napadač s brojem 17 na leđima. Ove sezone je u 30 utakmica za Osasunu zabio 14 golova. Osasuna se nalazi na 11. mjestu među 20 momčadi Primere. Cadiz je 18. te se nalazi u zoni ispadanja.

"Budimirov gol je promijenio tijek utakmice. On se nalazi u sjajnoj formi i to trebamo iskoristiti", rekao je Osasunin trener Jagoba Arrasate nakon utakmice. "Vidjet ćemo hoće li ovako nastaviti. Usrećilo bi me bude li tako", dodao je.

Osasuna je ovom pobjedom praktički osigurala prvoligaški status što joj je bio glavni cilj.

"Jako smo blizu tome, ali ambicija nam je nastaviti pobjeđivati", zaključio je Arrasate.

Linker
27. travanj 2024 23:21