Ante Budimir

 Joaquin Corchero/zuma Press/profimedia
Pobjednički pogodak

VIDEO: Budimir bez kočnice! Pogledajte novi gol sjajnog Vatrenog, može li srušiti osobni rekord?

Samo su Bellingham, Dovbyk i Mayoral dosad zabili više ligaških pogodaka
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 10. veljača 2024. 17:47

Ante Budimir ponovo se upisao u listu strijelaca! Napadač Vatrenih iz kola u kolo potvrđuje izvrsnu formu, ovaj put zabio je za 1:0 pobjedu Osasune na gostovanju kod Real Sociedada u sklopu 24. kola španjolskog prvenstva.

Jon Moncayola izveo je korner u 49. minuti, a Budimir je najviše skočio u velikoj gužvi kod peterca i plasirao loptu u lijevi kut nemoćnog vratara Alexa Rimeira.

Ovo je 11. ligaški zgoditak za hrvatskog napadača u ovoj sezoni. Osobni rekord u La Ligi postavio je sezone 2019./2020., kada je u dresu Mallorce u 13 navrata zatresao mrežu.

POGODAK POGLEDAJTE OVDJE

Kako stvari stoje, pitanje je trenutka kad će Budimir oboriti vlastiti rekord. S 32 godine na leđima ušao je u životnu formu, a trenutno samo četiri igrača imaju više postignutih golova u ligaškoj sezoni - Jude Bellingham (Real Madrid), Artem Dovbyk (Girona) i Borja Mayoral (Getafe) dosad su zabili 14, a Alvaro Morata (Atletico Madrid) 13 golova. Budimir se ovim pogotkom izjednačio s Antoineom Griezmannom (Atletico Madrid) na španjolskoj listi strijelaca.

Linker
24. travanj 2024 09:55