RONALD GORSIC/CROPIX
KRAJ VELIKE SERIJE

Udarac uoči Dinama: Hrvatski reprezentativac zabio za pobjedu, prekinut pobjednički niz Villarreala

Emery je tek u nastavku ubacio najjače snage, ali nije pomoglo, briljirao je i suparnički golman
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 11. travanj 2021. 16:33

Villarreal - Osasuna 1:2. To je rezultat kojim bi Dinamo idućeg četvrtka izborio polufinale Europske lige. Trener Dinamova protivnika Villarreala, Unai Emery, najavio je da će u prvenstvenom dvoboju protiv Osasune dati šansu svježim, odmornim igračima, na kraju su u prvih 11 bila samo trojica iz maksimirskog dvoboja u kojemu je 'Žuta podmornica' slavila 0:1, a Emery je postavio momčad u 3-5-2 sustavu.

Albiol, Foyth i Parejo bio je taj trojac iz prvih 11 u Zagrebu, udarne snage poput Gerarda Morena, Pedraze, Chukwuezea, Bacce... ostale su na klupi, promijenio je Emery čak i vratara, branio je Asenjo.

Malo toga je ponudila ta momčad, zamalo je u prvom dijelu dobila kazneni udarac, međutim, VAR je poništio prvotnu sučevu odluku, prekršaj je bio izvan šesnaesterca. Odmah je na početku nastavka Emery ubacio Gerarda Morena i Pedrazu, nešto kasnije i Chukwuezea, Villarreal je stvorio nekoliko prilika, ali Osasuna je povela.

Zabio je Moncayola volejem s ruba šesnaesterca u 64. minuti, a samo šest minuta kasnije Villarreal je izjednačio autogolom Davida Garcije. Gerard Moreno je za koji centimetar izbjegao zaleđe, želio dodati na peterac, Garcia je presjekao loptu i ubacio je u mrežu. Očekivalo se tada da će domaćini zabiti drugi gol, Villarreal je napadao, imao prilika, ali nakon kornera zabio je glavom - Ante Budimir.

Osasuna četiri utakmice zaredom nije zabila, dva gola nije postigla od 7. veljače, otvorilo joj se kod Villarreala, a junak pobjede bio je hrvatski reprezentativac. Zabio je svoj osmi pogodak u Primeri ove sezone u 74. minuti, dvije minute kasnije izišao iz igre. Villarreal je napadao do kraja susreta, redao prilike, sjajno je branio Osasunin vratar Sergio Herrera, samo u sudačkoj nadoknadi dvaput je fantastično reagirao i spriječio izjednačenje.

Do ove je utakmice Villarreal imao šest uzastopnih pobjeda, sad je taj niz zaustavila Osasuna i donijela dobre vijesti i Dinamu uoči uzvrata.

Villarreal je igrao u sastavu: Asenjo - Gaspar, Albiol (od 78. Trigueros), Funes Mori - Pena (od 46. G. Moreno), Parejo, Foyth, Moi Gomez, Jaume Costa (od 46. Pedraza) - Alcacer (od 78. Nino), Pino (od 58. Chukwueze). Trener: Unai Emery.

Linker
19. travanj 2024 04:11