Carlo Ancelotti 

 RICARDO LARREINA/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
SLATKE BRIGE

Sprema li se Ancelotti već za dolazak Mbappéa? Talijanski strateg iznenada najavio moguće promjene u sastavu

Talijanski trener ništa ne želi prepustiti slučaju pa već sad razmišlja o prilagodbama koje će morati napraviti zbog Francuza
Piše: SNObjavljeno: 31. ožujak 2024. 14:13

Nije tajna da čelnici Real Madrida daju sve od sebe da u svoje redove što prije dovedu Kylian Mbappé koji je svakim danom sve bliži odlasku iz Paris Saint-Germaina.

Njegov dolazak samo bi dodatno pojačao Kraljeve koji već sad vrve zvijezdama kao što su Jude Bellingham, Vinicius, Toni Kroos i naš Luka Modrić. Upravo je dolazak mladog Engleza prije godine dana treneru Carlu Ancelottiju zadavao slatke muke. Morao je naime malo promijeniti taktičku postavku, ali teško da mu je to itko zamjerio nakon što je 20-godišnjak u 31 nastupu za Kraljeve postigao 20 golova i 9 asistencija.

Slično bi se izgleda moglo dogoditi i ako u glavni grad Španjolske stigne francuska zvijezda. Talijanski trener ništa ne želi prepustiti slučaju pa je tako na konferenciji za novinare mnoge iznenadio izjavom da razmišlja o potencijalnoj primjenu pozicije Viniciusa Jr, igrača koji inače igra kao lijevo krilo.

- Mislim da Vini može igrati unutra, ne kao središnji napadač, već s parom napadača, ali mislim da moramo uzeti u obzir da mu je vrlo ugodno igrati izvana. Mnogo je napredovao pa ponekad dolazi puno više unutra kako bi pronašao prostor u središnjim područjima. Igrača njegove kvalitete želim staviti tamo gdje mu je najudobnije, a to je lijevo krilo – rekao je Ancelotti.

Prisutni novinari shvatili su to kao upozorenje Brazilcu, ali i najavu primjene koja bi se mogla dogoditi ako Mbappé uistinu napokon i potpiše za Madriđane.

Linker
27. travanj 2024 20:48