Mikayil Faye 

 Ricardo Larreina/imago Sportfotodienst/profimedia
BIVŠI TRENER

Španjolci zapanjeni kupovinom iz Hrvatske: ‘Eksplozivniji je od Gvardiola. Sjetite se Modrića i Wengera‘

Mikayil Faye je postigao gol u svojem debitantskom nastupu za reprezentaciju Senegala
Piše: SNObjavljeno: 23. ožujak 2024. 16:28

Mikayil Faye nastavlja oduševljavati španjolske novinare. Ovaj 19-godišnji senegalski nogometaš je prošlog ljeta ostvario senzacionalan transfer iz Kustošije u Barcelonu, a nakon što se ustalio u drugoj momčadi katalonskog kluba, jučer je debitirao i u seniorskoj reprezentaciji Senegala. I to na kakav način - u svojem je prvom nastupu Faye postigao gol u pobjedi nad Gabonom (3:0) u prijateljskoj utakmici.

Želeći saznati više o Fayeu novinari Mundo Deportiva su napravili intervju s hrvatskim trenerom Ugom Klingorom, koji je trenirao Fayea u Kustošiji, asada radi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u tamošnjoj drugoj ligi.

- Čim sam ga vidio, prozvao sam ga nogometnim čudovištem. Njegova eksplozivnost, snaga i odlična igra na obje strane terena je jedinstvena. U trenucima se čini da sve radi s lakoćom, da igra s 50% svojih mogućnosti - rekao je Klingor i poslao poruku Barceloni koja Senegalca uglavnom koristi na poziciji stopera.

- Mislim da on puno više može dati momčadi kao lijevi bek jer je nevjerojatan u napadačkoj trećini terena. Može napadati prostor između linija, ulaziti u njega s ili bez lopte, odlično puca s obje noge, a i njegovi ubačaji su precizni.

image

Mikayil Faye

Urbanandsport/nurphoto/shutterst/shutterstock Editorial/profimedia

Faye je u godinu dana iz hrvatske treće lige došao do druge Barcelonine momčadi i nastupa u reprezentaciji Senegala. U klubu igra sa starijim nogometašima od sebe, a nametnuo se kao jedan od najboljih igrača. Španjolske novinare je zanimalo koji je njegov plafon.

- Teško je reći. Nekim talentiranim igračima treba vremena i podrške. Sjetimo se kako je Arsene Wenger jednom prilikom rekao kako Luka Modrić nikada neće uspjeti igrati u Premier League, a pogledajte što je Modrić sve napravio. Mislim da je Faye budućnost Barcelone, ali trebat će mu još vremena.

Klingor je u mlađim kategorijama trenirao i Joška Gvardiola. Za Mundo Deportivo je usporedio Vatrenog s Fayeom.

- Gvardiol je od malih nogu pokazivao ogromnu kvalitetu. On je tehnički na najvišem nivou, iznimno je inteligentan i razumije igru, sjajno se pozicionira te je fizički izuzetno snažan. Faye je eksplozivniji i bolje se snalazi u napadačkoj trećini. Taktički je Gvardiol bolji, tehnički se Faye približava. Volio bih vidjeti ih u istoj momčadi - rekao je Klingor.

Linker
23. ožujak 2024 16:29