Screenshot

 SCREENSHOT Twitter/x
NIJE MU PRVI PUT

Skriveni šalabahter na derbiju postao hit, ali ni to nije dovoljno za zaustaviti Kloppovu zvijer

‘Nismo im dopustili da provedu svoje planove, crveni karton nam je pomogao‘
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 22. listopad 2023. 12:56

Ako ste se uspjeli oduprijeti poslijepodnevnom drijemežu, a uz gradski derbi Liverpoola i Evertona većinu utakmice to nije bio lagan zadatak, dočekali ste dva pogotka Mohameda Salaha i novu pobjedu mašinerije Jürgena Kloppa, koja je privremeno preuzela vrh premierligaške tablice.

Sve do 75. minute Redsi su muku mučili pokušavajući probiti besprijekorno organiziranu obranu Karamela. Čak i s igračem više, nakon isključenja (drugi žuti) gostujućeg braniča Ashleya Younga u 29. minuti, Liverpool je jedva pronašao rute do Jordana Pickforda. Trener gostiju Sean Dyche još jednom nam je dokazao da je jedan od najsposobnijih stručnjaka onda kada treba "ubiti" igru.

image

Mohamed Salah

PAUL ELLIS Afp

Na kraju "killer" ipak nosi ime Mohameda Salaha, koji je pogotkom s bijele točke, a zatim i drugim golom u sedmoj minuti nadoknade, prestigao Kennyja Dalglisha i Stevena Gerrarda po broju postignutih zgoditaka na Anfieldu. "Egipatski kralj" broji ih 105, dvojac iz prošlosti jedan manje. Vodeći je Ian Rush sa 185 golova u utvrdi Liverpoola...

Posebnu pažnju popularnog Merseyside derbija ukrao je Jordan Pickford. Točnije, njegova boca za vodu. Nedugo nakon susreta bespućima interneta počele su kružiti fotografije na kojima je vidljivo da vratar engleske reprezentacije ima mali "šalabahter". Pickford si je na bocu ispisao nekoliko natuknica, a Daily Mail piše da je riječ o izvođenju kaznenih udaraca. Golman Evertona sažeo je nekoliko vodećih aduta Redsa te zapisao u kojem smjeru najčešće šutiraju s bijele točke, ali u Salahovu slučaju očito mu nije pomoglo.

Nije to ni prvi put da Pickford ima malu pomoć pored stative. I u prošlim ogledima kamere su znale uhvatiti njegov podsjetnik. U veljači je viđena boca na kojoj su stajale upute u slučaju da kazneni udarac izvode Salah, Cody Gakpo, Darwin Nunez ili James Milner.

- Nismo im dopustili da provedu svoje planove. Bilo je jako teško probiti dvostruki blok, Everton se dobro prilagodio i postavio prema našim snagama. Crveni karton prilično je utjecao na utakmicu, a ja sam tražio da ostanemo mirni i zanemarimo činjenicu da imamo igrača više - prokomentirao je Klopp nakon subotnjeg ogleda.

Idući izazov Liverpoola stiže u liku Toulousea u trećem kolu E skupine Europske lige na Anfieldu, a zatim će se sučeliti s Nottingham Forestom.

Linker
29. travanj 2024 03:54