Real nije odustao od Haalanda

 BEATE OMA DAHLE Afp
ŽELE GODINAMA VLADATI EUROPOM

Real slaže megamomčad! Pitanje Modrićeva nasljednika je riješeno, a počeo je i veliki ‘projekt Haaland‘

Real Madrid slaže ekipu za budućnost, a konture koje se naziru izgledaju jako moćno
Piše: Petar BožičevićObjavljeno: 23. lipanj 2022. 15:06

Kraj svibnja trebao je biti idiličan za navijače Real Madrida. Plan je bio sljedeći: u Parizu proslaviti 14. naslov prvaka Europe, a jutro nakon pročitati "comunicado oficial" da je Kylian Mbappé novi igrač "kraljevskog kluba". Scenarij koji su madridisti sanjali na koncu je samo djelomično ostvaren. Real je postao prvak Europe, ali Mbappé je odlučio ostati u Paris Saint-Germainu i tako "slomiti srca" milijunima navijača madridskog kluba.

Situacija je takva kakva jest, predsjednik "los blancosa" Florentino Pérez okrenuo se drugim rješenjima i već kompletirao transfere Antonija Rüdigera (besplatno, istek ugovora) i Auréliena Tchouaménija (80+ milijuna eura) na Santiago Bernabéu. Upravo je potonji velik ulov, s obzirom na to da su ga htjeli dovesti i Liverpool te PSG, koji mu je nudio veći novac od Madriđana. Obrambeni i središnji dio momčadi tako su ojačani sjajnim igračima, ali što je s pozicijom na koju je trebao doći Mbappé?

"Trenutno nema mjesta za nova pojačanja, barem ne za sada. S Rüdigerom i Tchouaménijem je to za sada to. Ljeto je dugo, svašta se može dogoditi", rekao je predsjednik Pérez u intervjuu za "El Chiringuito".

Jović mora otići

Prvi u izlogu za prodaju je Marco Asensio, ako je vjerovati pisanjima Marce. Španjolcu ugovor istječe iduće sezone, a klub mu nudi produženje s istom plaćom, što nogometašu ne odgovara. Navodno su za usluge Asensija zainteresirani Milan, Arsenal, te Manchester United. Iz prvaka Španjolske nadaju se dobiti između 35 i 40 milijuna eura njegovom prodajom.

Luka Jović i Mariano Díaz označeni su kao igrači koji moraju otići iz kluba. Corriere dello Sport piše da je srpski napadač blizu prelaska u Fiorentinu na posudbu, a Mariano ponovno ne želi napustiti klub, kao i prošle sezone. Ugovor mu ističe na kraju iduće sezone, kada će vjerojatno otići iz Madrida.

image

Luka Jović

BURAK AKBULUT Anadolu Agency Via Afp

Dani Ceballos također je na transfer listi, ali s njim se pojavio problem. Real Betis je vrlo zainteresiran za veznjaka, ali klub iz Seville trenutno ne može financijski ispuniti zahtjeve Reala. Sam igrač je također željan povratka u klub iz kojeg je 2017. stigao na Santiago Bernabeu, tako da je ovaj transfer vrlo realan do kraja prijelaznog roka. Prema informacijama novinara Marija Cortegane, stoper Jesús Vallejo odlučio je ostati u Madridu, a u Realu nemaju ništa protiv i poštovat će njegovu odluku.

Treba napomenuti i da su klub zbog isteka ugovora napustili Marcelo, Isco te Gareth Bale, čime se otvorio dio prostora za plaće igrača. Trojica igrača se u klub vraćaju s posudbe, a to su Álvaro Odriozola, Takefusa Kubo te Reinier. Već je najavljeno kako će Odriozola ostati u momčadi kao konkurencija na desnom beku, dok će ostala dvojica vjerojatno morati potražiti nove klubove, bilo za stalno ili za novu posudbu.

Propao posao s Jesusom

Nakon razočarenja s Mbappéom te dolascima Rüdigera i Tchouaménija, prioritet Reala postao je osnažiti napadački dio momčadi. Prva je meta "kraljeva" bio Gabriel Jesus, 25-godišnji napadač Manchester Cityja koji može igrati u napadu, ali i na krilu. U njemu je Carlo Ancelotti vidio igrača koji može mijenjati Benzemu, ali i potencijalnog prvotimca na desnoj strani napada.

"Građani" su izvjesili cijenu od 50 milijuna eura, koju Real može platiti bez problema, ali priča je propala zbog pravila o igračima izvan Europske unije (tri maksimalno). U svlačionici Reala takav status već imaju Rodrygo, Militão i Vinícius Júnior, za kojeg su se nadali da će mu biti odobrena španjolska putovnica. Još uvijek nije, tako da je dovođenje Jesusa palo u vodu.

image

Gabriel Jesus

JUNG YEON-JE Afp

Na radaru i Bellingham

Prema pisanju Asa, Raheem Sterling je ponuđen Real Madridu, ali i nekim drugim klubovima. Krilni igrač Manchester Cityja ima ugovor još samo jednu sezonu, a već je u više navrata isticao kako bi se volio okušati u Španjolskoj. Za njega je zainteresirana i Barcelona, koja ipak financijski ne može zadovoljiti zahtjeve Cityja.

Ipak, jedan je drugi nogometaš prioritet "kraljevskog kluba", a to je Serge Gnabry. Pogotovo će se cijela priča zakotrljati ako Marco Asensio napusti klub, što je izgledno. S Gnabryjem bi Real riješio pitanje desnog krila pa bi preostali još samo upitnici vezano uz buduću zamjenu za Karima Benzemu. Već je krajem ožujka Bild pisao kako je Real Madrid zainteresiran za krilnog nogometaša Bayerna, a važna je okolnost u cijeloj priči Gnabryjev ugovor s Bavarcima, koji ističe na kraju iduće sezone, a Nijemac ga nema namjeru produljiti.

Pravu je bombu plasirao As, objavivši da će "kraljevski klub" 2024. krenuti po Erlinga Brauta Haalanda. Norveškog napadača španjolski je klub htio dovesti i ovog ljeta, ali Manchester City bio je konkretniji i financijski izdašniji s ponudom. Međutim, Haaland (21) je u ugovor s "građanima" stavio klauzulu po kojoj 2024. može otići iz kluba za 150 milijuna eura. To za Real ne bi trebao biti problem platiti, a da bi se ovaj transfer mogao dogoditi u budućnosti, može se naslutiti iz riječi Florentina Péreza.

image

Erling Braut Haaland

JAVAD PARSA Afp

"Imamo najboljeg napadača na svijetu i to nije išlo u prilog Haalandu. Nismo ga htjeli dovoditi kako bi sjedio na klupi. Zainteresirani za formiranje nove momčadi s mladim pojačanjima."

Benzemi ugovor ističe iduće sezone, ali Marca piše kako će mu Real ponuditi nastavak suradnje do 2024., što se poklapa s izlaznom klauzulom Haalanda.

Još je jedan nogometaš velika želja "los blancosa", a to je Jude Bellingham (18). Klub je već kontaktirao Borussiju Dortmund oko transfera koji bi se trebao realizirati idućeg ljeta. Pérez je spremio 90 milijuna eura, a s njim u veznom redu prvak Europe bi bio fantastično pokriven za narednih desetak godina. Tu su već Camavinga (19), Valverde (23) i Tchouaméni (22). Što se tiče ostalih igrača koje bi Real Madrid mogao dovesti, spominjali su se Nkunku, James, Mahrez, ali ništa konkretno nije poduzeto po tom pitanju. Ipak, ljeto je tek počelo, a Realu novca ne nedostaje…

Linker
18. travanj 2024 00:30