PAU BARRENA Afp
NIJE SE SUZDRŽAVAO

Proslava koja je naljutila Madrid: ‘Bilo je to olakšanje zbog svega što sam prošao‘

Od prve minute susreta bilo je evidentno s koliko je entuzijazma Portugalac dočekao ovaj dvoboj
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 04. prosinac 2023. 13:23

U posljednjem susretu 15. kola španjolske La Lige, Barcelona je u sadržajnoj utakmici pobijedila madridski Atletico (1-0) i tako uhvatila priključak za vodećim tandemom: Real i Girona imaju i dalje četiri boda prednosti pred Kataloncima.

Trenutak odluke zbio se u 28. minuti ogleda na Olimpijskom stadionu u Barceloni kada je Joao Felix izmakao nadzoru protivničke obrane i rutinski prebacio istrčalog Oblaka. Gostujući navijači pogrdnim su riječima popratili razuzdano veselje 24-godišnjeg Portugalca. Naime, Joao Felix najskuplji je nogometaš u povijesti Atletico Madrida (127,20 milijuna eura), koji se u Barceloni nalazi – na posudbi.

- Bilo je to olakšanje za mene zbog svega što sam prošao ovo ljeto. Samo moja obitelj i ljudi oko mene znaju kroz što sam prošao – govorio je Joao Felix u novinarske mikrofone nakon utakmice.

>>> POGODAK I PROSLAVU POGLEDAJTE OVDJE <<<

Od prve minute susreta bilo je evidentno s koliko je entuzijazma Portugalac dočekao ovaj dvoboj. Proveo je u igri 77 minuta (kada ga je zamijenio Ferran Torres) i cijelo je vrijeme predstavljao latentnu opasnost po obranu madridske momčadi. A u 28. minuti je podmirio i otvoreni račun s trenerom Atletica, Diegom Pablom Simeoneom, zbog kojega je i napustio Madrid. U proslavi gola mogao se prepoznati sav bijes, koji je eruptirao iz portugalskog napadača.

- Nemam ništa protiv svojih suigrača iz Atletica. Jako ih volim i želim im da budu što bolji. Da pobijede u svakoj utakmici. Osim protiv Barcelone. Oni su mi kao obitelj – kazao je Felix, svjestan da će se na kraju sezone možda ponovno vratiti u svlačionicu madridskog kluba, s kojim ga veže ugovor do ljeta 2029. Trenera Atletica, međutim, nije spomenuo...

Portugalski je napadač imao potrebu zahvaliti se i navijačima Barcelone zbog ljubavi koju mu iskazuju.

- Kada sam prvi puta čuo da navijači uzvikuju moje ime gotovo nisam povjerovao. Nadam se da ću ih i u narednim utakmicama potaknuti da čine isto. Svaki dan nastojim biti bolji igrač i zahvaljujem svojim suigračima koji mi u tome pomažu.

Linker
24. svibanj 2024 11:07