Cordon Press/ddp Usa/profimedia
BORBA ZA VRH

Pred Real Madridom je neočekivani derbi: ‘Bit će jako teško, tko pobijedi će biti u prednosti‘

‘Uvjeren sam da ćemo odigrati sjajnu utakmicu. Pobjeda na Bernabeuu dala bi nam priznanje‘
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 10. veljača 2024. 11:47

Tko bi uoči ove sezone La Lige rekao da će utakmica Real Madrida i Girone u sklopu 24. kola biti derbi, sudar dviju vodeći momčadi španjolskog prvenstva. Ali to je realnost, današnji sudar na stadionu Santiagu Bernabeuu mogao bi dati neke odgovore oko raspleta utrke za titulu prvaka...

Momčad Carla Ancelottija vodeća je na ljestvici s 58 bodova, dva više od Girone, momčadi iz katalonskog grada, pa bi eventualna pobjeda Kraljeva ostavila iznenađenje prvenstva na pet bodova zaostatka. U slučaju remija Barcelona i Atletico Madrid imali bi prigodu uključiti se u borbu za vrh tablice, a ako bi Girona u Madridu uzela puni plijen, opet bi postala vodeća.

- Riječ je o zahtjevnoj utakmici. Girona je momčad koja je jako dobro radila, bit će jako teško. Imamo puno poštovanja prema njima i vidjet ćemo što će biti. Čini mi se da je entuzijazam koji Girona ima jako velik - rekao je iskusni strateg Real Madrida koji, kao i Girona, ima samo jedan poraz u prvenstvu ove sezone.

Ligaška forma Madriđana ove sezone je impresivna, s 18 pobjeda, 4 remija i 1 porazom. Los Blancosi su osam bodova ispred trećeplasirane Barcelone i deset ispred Atletico Madrida, dvojca koji su u Realu smatrali najvećim izazovima na početku sezone, ali Girona se pobrinula da to tako ne bude.

- Činjenica je da tko pobijedi, taj ima prednost. Ali sezona je jako duga, pa ovo kolo ipak ne odlučuje ništa. Što prije dođemo do 80 bodova, bit ćemo bliže konačno trijumfu - zaključio je Ancelotti.

Kraljevski klub već je osvojio Španjolski superkup ove sezone i "juri" uspjeh u Ligi prvaka, sljedećeg tjedna idu u Leipzig na prvu utakmicu osmine finala.

Jedini prvenstveni poraz Girone u ovoj sezoni bio je baš protiv Real Madrida 30. rujna prošle godine, dok Ancelottijeva momčad nije izgubila u španjolskoj ligi od 3:1 preokreta Atletico Madrida 24. rujna.

- Za nas je ovo vrlo važna utakmica. Naš san je otići u Europu. Naš cilj nije boriti se za ligu, ali istina je da ćemo, ako pobijedimo Real, biti lideri. Momčad je u spektakularnom trenutku - rekao je trener Girone Michel Sanchez u najavi susreta na Bernabeuu.

Njegova momčad je remizirala u dvije od posljednje četiri prvenstvene utakmice, uključujući 0:0 s Real Sociedadom u prošlom kolu. Pred njima su dva teška protivnika, nakon ovog derbija s Realom, idu na gostovanje kod Athletic Bilbaa.

- Uvjeren sam da ćemo odigrati sjajnu utakmicu. Očekujem vrlo dobar Real Madrid, a pobjeda na Bernabeuu dala bi nam priznanje na ovoj razini. Da bismo pobijedili, morat ćemo odigrati savršenu utakmicu i pobrinuti se da se oni ne razigraju - zaključio je strateg Girone.

Kod Real Madrida, Thibout Courtois, Eder Militao i David Alaba neće biti dostupni, a na raspolaganju neće biti ni Nacho. Dobra vijest za Ancelottija je da se oporavio Vinicius Junior. Kod Girone, trener Michel Sanchez neće moći biti na klupi nakon što je isključen protiv Real Sociedada, zbog kartona su otpali Daley Blind i Yangel Herrera, a zbog ozljeda neće biti ni Jastina, Tonija Ville, Joela Roce i Davida Lopeza.

Linker
27. travanj 2024 01:57