LLUIS GENE Afp
POTPUNI ZAOKRET

Otkriveno kako je Xavi transformirao svlačionicu Barcelone: Kada je tek stigao, šokirale su ga riječi legende

Svrha ranijeg dolaska prije početka treninga osim druženja bio je bolji uvid u prehranu igrača
Piše: SNObjavljeno: 15. svibanj 2023. 23:16

Četiri kola prije kraja nogometaši Barcelone osigurali su novi naslov španjolskog nogometnog prvaka, svoj 27. u povijesti.

Momčad Xavija Hernandeza slavila je u gostima kod Espanyola 4:2 i veliko slavlje moglo je započeti. Prvi je to ligaški naslov za katalonskog velikana od 2019. godine.

Xavi je trenersku klupu Barcelone preuzeo u studenom 2021. godine i po dolasku je tražio od svog bivšeg suigrača i bliskog prijatelja Sergija Busquetsa da mu da uvid u stanje u svlačionici. Dok je Xavi igrao u redovima Barcelone u svlačionici je bilo discipline i određena pravila jednostavno su se morala poštovati. Ali Athletic tvrdi kako mu je Busquets prenio da tih pravila više nema, da su ona iščezla u šest godina koliko ga nije bilo.

Takve su riječi negativno iznenadile, zapravo šokirale Xavija koji je brzo uveo kazne za kašnjenja i prekršaje discipline općenito.

Kazne bi se povećavale sa svakim novim kršenjem pravila. Također, trener je inzistirao da igrači dolaze na trening 90 minuta prije njegovog početka kako bi svi zajedno mogli sjesti za stol i jesti. Svrha tog ranijeg dolaska osim druženja bio je bolji uvid u prehranu igrača, kako bi klupski nutricionisti mogli imati bolji pregled situacije.

Čini se kako su se Xavijevi potezi itekako isplatili, pa je Barcelona osigurala naslov na dominantan način, budući 14 kola prije kraja sezone ima ogromnih 14 bodova prednosti ispred Real Madrida.

- Ovo je proces koji je započeo u srpnju prošle godine i nakon mjeseci rada i žrtve stigli smo do našeg cilja. Navijači i klub ovo zaslužuju. Naslov nam daje stabilnost i uvjerenje da dobro radimo - objasnio je Xavi.

Linker
08. svibanj 2024 12:43