Andreas Christensen (lijevo)

 GIUSEPPE CACACE Afp
VELIKA POJAČANJA

Nova imena na Camp Nou: Dva važna igrača europskog prvaka i Milana imaju dogovor sa Barcom, a stiže i Haaland!?

Uspije li ih dovesti bez odštete, obrana i vezni red bili bi pojačani bez značajnijeg novčanog ulaganja
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 04. ožujak 2022. 22:04

Barcelona nastavlja s dodatnom selekcijom. Zimski dio tog posla bio je prilično velik, jer su na Camp Nou stigli igrači kao što su Pierre-Emerick Aubameyang, Adama Traore i Ferran Torres, a polako na vidjelo izlaze i planovi koje je katalonski div pripremio za ljetni prijelazni rok.

Kako je objavio američki ESPN, na meti Barcelone su dvojica igrača kojima na kraju sezone istječu ugovori u njihovim klubovima. Branič Andreas Christensen trenutačno je član aktualnog svjetskog i europskog prvaka Chelseaja, dok je veznjak Franck Kessié svoje nogometno ime na velikoj sceni potvrdio u redovima Milana.

image

Franck Kessie

MIGUEL MEDINA Afp

Ova su dvojica igrača 1. siječnja mogli započeti pregovore sa zainteresiranim budućim poslodavcima, s obzirom na to da nisu potpisali produljenje s aktualnim klubovima. Razgovori su već odmakli prilično daleko, a izvori tvrde kako se na radaru Barcelone nalazi i Chelseajev kapetan, Španjolac Cezar Azpilicueta. Njemu također istječe ugovor na Stamford Bridgeu, i nije nemoguće da i on završi u Kataloniji na početku sljedeće sezone.

Barca je razgovorima s Christensenom i Kessiéom, odnosno njihovim predstavnicima, pristupila odmah po okončanju zimskog prijelaznog razdoblja. Iako ugovori još nisu potpisani, prema ESPN-u ti su poslovi praktički realizirani, nedostaju još samo neke formalnosti.

image

Erling Braut Haalan

DANIEL ROLAND/AFP/PROFIMEDIA Daniel Roland/Afp/Profimedia

Barcelona bi željela oba posla završiti što je prije moguće. Uspije li dovesti njih dvojicu bez odštete, obrana i vezni red bili bi pojačani bez značajnijeg novčanog ulaganja, a sredstva bi se mogla usmjeriti na navodnu veliku želju Katalonaca, dovođenje napadača Borussije Dortmund Erlinga Haalanda.

Nije ovo prvi put da Barca koketira s Christensenom. Danski reprezentativac bio je zanimljiv i prije dvije godine kad ga je katalonski klub pokušao dovesti na posudbu, a pozorno ga prate otkako je ušao u posljednju godinu ugovora s Chelseajem. Inače, Bluesi su pokušali produljiti ugovor s Christensenom, ponudili su mu uvjete za koje su smatrali da će biti dovoljni, ali je Danac odbio potpisati te je zatražio poboljšanje ugovora.

Iz izvora bliskih londonskom klubu doznaje se da će Christensen, kao i Azpilicueta, na kraju sezone ipak napustiti Stamford Bridge. Christensena je želio dovesti i Bayern, no navodno mu se više svidjela ponuda Barcelone. Što se pak tiče Azpilicuete, izbor je samo njegov. Chelsea može aktivirati klauzulu i produljiti kapetanov ugovor, ali samo ako on tako bude htio...

I dok u Barceloni zadovoljno prate rast i razvoj momčadi pod vodstvom novog trenera Xavija Hernandeza, oglasio se ovih dana i njegov prethodnik. Ronaldu Koemanu, naime, nije jasno zašto je Lionel Messi 'morao otići šest mjeseci ranije', a u pitanje je doveo i Barcelonine motive prilikom kupnje Torresa iz Manchester Cityja.

- Klupski menadžment inzistirao je da se složim s odlaskom nekih igrača kako bi se financije dovele u red, a onda oni kupuju igrača za 55 milijuna eura, ubrzo nakon što su pustili Messija. Tada se upitaš događa li se još nešto? Zašto je Messi morao otići? - upitao se Ronald Koeman.

Linker
28. travanj 2024 09:05