Luka Modrić

 PABLO MORANO/XINHUA NEWS/PROFIMEDIA Pablo Morano/Xinhua News/Profimedia
KAKVA ČAST

Luka Modrić dobiva jedno od najvećih priznanja karijere! Od sutra u društvu Jordana, Ronalda, Messija, Nadala...

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić sutra će dobiti novo veliko priznanje
Piše: SNObjavljeno: 17. svibanj 2022. 10:28

Riječ je o nagradi 'Marca Leyenda' (Marcina legenda) koju dodijeljuje prestižni španjolski sportski list kao priznanje za zasluge i izvrsnost najboljim sportašima na svijetu.

Svečana ceremonija počinje u srijedu u 17.30 u Casino de Madridu, a najavljen je velik broj novinara i uglednika iz svijeta nogometa i sporta općenito.

"Ovom će nagradom Marca odati priznanje briljantnoj karijeri Luke Modrića u jednoj od najsupješnijih etapa u povijesti kluba u kojoj je prestigao velikog Alfreda di Stefana", piše Marca, dodajući kako je osvajač Zlatne lopte iz 2018. godine u prilici osvojiti peti naslov pobjednika Lige prvaka u Parizu 28. svibnja.

Od njenog osnutka 1997. godine više od 40 sportaša dobilo je ovu prestižnu nagradu, a prvi dobitnik bio je košarkaš Michael Jordan 1997. godine.

Među preostalim dobitnicima između ostalih se nalaze Cristiano Ronaldo, Pau Gasol, Ronaldo Nazario, Vicende Del Bosque, Fernando Alonso, Muhammad Ali, Usain Bolt, Lionel Messi, Rafael Nadal, Luis Aragonés, Paco Gento, Alfredo Di Stéfano, Ángel Nieto, Johan Cruyff, Seve Ballesteros, Niki Lauda, Carlos Sainz i Pelé.

Linker
19. travanj 2024 01:37