Sergio Ramos u dresu Reala 

 JAVIER SORIANO Afp
REAL NA POPRAVNOM

Legenda dolazi na Bernabeu u ulozi kakvu nije imao 20 godina: ‘Bit će to jako emotivan trenutak‘

Ljetos je do zadnjeg trena čekao poziv Florentina Pereza, ali takav nije stigao
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 25. veljača 2024. 14:13

Runda španjolske lige pod rednim brojem 26 za Real Madrid znači i popravni ispit. Nakon remija na gostovanju kod Rayo Vallecana (1:1) u prošlom kolu, lideri prvenstva u nedjelju (21.00) imaju zadatak popraviti dojam na Santiago Bernabeuu, gdje dolazi blago rastuća Sevilla, a s njom i legenda madridskog kluba - Sergio Ramos.

Veliki uspjesi

Popularno zvani ‘El Capitano’ prvi put u posljednjih 20 godina naći će se u domu Reala u protivničkoj ulozi. Četvrti je igrač s najviše nastupa (671) u povijesti Kraljevskog kluba (bolji samo Raul, Casillas i Sanchis), ujedno i najzaslužniji za Realovu ‘La Decimu’ iz 2014. godine. Modrićeva asistencija, Ramosov gol u nadoknadi za produžetke nasuprot Atletico Madrida, a ostalo je povijest...

- Mislim da će to biti jedinstven i jako emotivan trenutak za mene. U Realu sam proveo mnogo godina, upisao najvažnije trenutke svoje karijere. Imam divne uspomene na ljude, navijače, suigrače, sve... Ako zabijem gol, neću slaviti. Bio bih oduševljen da moj pogodak presudi jer potrebna su nam tri boda, ali poštujem Real - rekao je 37-godišnji stoper, koji je iz Reala otišao 2021. u PSG.

Zabio je Ramos u još jednom finalu LP, sezone 2015./2016. za vodstvo protiv Atletica, a u ovosezonskoj grupnoj fazi u dresu Seville oborio je rekord postigavši gol Lensu. Sa 17 zgoditaka, prestigao je Piquea i Roberta Carlosa (16) na listi najučinkovitijih braniča u LP. No, do kraja ove sezone više ne mora razmišljati o Europi, a da su se kockice malo drugačije posložile, lovio bi svoj peti naslov najjačeg klupskog natjecanja kontinenta.

Ramos se, naime, nadao povratku u madridski Real. Eder Militao u kolovozu je pretrpio ozljedu koja ga još uvijek odvaja s travnjaka, a Kraljevi su razmišljali o potpisu kratkoročnog rješenja. Marca piše da se Ramos nadao pozivu Florentina Pereza, ali takav nikada nije stigao. Zato se branič okrenuo pregovorima s Galatasarayem, te u konačnici zamalo otišao u Saudijsku Arabiju za 50 milijuna eura godišnje plaće. U zadnji tren “ukazala” se Sevilla i više nije bilo razmišljanja. Umjesto u Madrid, Ramos se vratio u Andaluziju u nadi da će pomoći vratiti stari sjaj Sevilli.

Dosta problema

Zasad je ta misija uglavnom neuspješna - Sevilla je u donjem dijelu ljestvice s 24 boda, no posljednje izvedbe ipak ukazuju na napredak. Andalužani četiri utakmice ne znaju za poraz (2p i 2n), pritom su slavili protiv Atletico Madrida (1:0) prije dva tjedna, što je Ancelottiju jasan znak da ne smije biti opušten. Talijanu problem čine i izostanci - Joselu je u petak ozlijedio gležanj (pauza od oko tri tjedna) i pridružio se Bellinghamu, Alabi, Militau i Courtoisu na popisu medicinara. Suspendirani su Carvajal i Camavinga, a potonji izostanak, uz Bellinghamov, znači da se Luki Modriću ponovo otvara prostor za nastup u startnoj postavi.

Ipak, Marca “lobira” za Ardu Gülera od prve minute, s podsjetnikom da je mladom Turčinu upravo susret sa Sevillom u prošloj sezoni promijenio život. Unatoč porazu Fenerbahčea, Güler je odigrao jednu od najboljih utakmica. Osim Reala, primijetio je to i Ivan Rakitić, koji ga je odabrao za zamjenu dresova.

Linker
01. svibanj 2024 05:23