Marcelo Brozović

 ALBERTO GANDOLFO/Nurphoto Via Afp
I DALJE MU SE NADAJU

Barcelona žudi za Brozovićem, hoće li se predomisliti nakon ovih komplimenata? ‘Ako se odupre Saudijcima...‘

Još uvijek nema službene potvrde odlaska u Al Nassr, a dok je tako, Španjolci se nadaju čudu
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 27. lipanj 2023. 08:21

Iako su europski i svjetski mediji već praktički preselili Marcela Brozovića u saudijski Al-Nassr, činjenica je da službene objave tog velikog transfera još uvijek nema.

Hrvatski reprezentativni veznjak i dalje je član milanskog Intera, a njegovom se dolasku još uvijek nadaju u Barceloni. Barem tako piše novinar Mundo Deportiva Xavier Bosch.

Barcin prioritet u smislu zamjene za legendarnog Sergija Busquetsa bio je Martin Zubimendi, član Real Sociedada. Međutim, njegova je otkupna klauzula daleko iznad mogućnosti katalonskog velikana koji se i dalje bori s financijskim problemima.

Spominjao se Bayernov Joshua Kimmich, no i to je, dakako, nemoguća misija. Nakon što je bez odštete kao pojačanje za vezni red doveden kapetan Manchester Cityja Ilkay Gündogan, kao plan C za poziciju defenzivnog veznog aktualan je postao Marcelo Brozović.

‘‘Njegov nogomet je sjajan. Za Interov plasman u finale Lige prvaka dijelom je zaslužan i neumorni Brozović. S loptom u nogama, on je pokretniji od Busquetsa, iako je manje pouzdan u dodiru. Skloniji je riziku i više ide prema naprijed. U osam godina kao interista zabio je 26 golova, znatno više od Busquetsovih šest. Udarac iz daljine je Brozovićeva najbolja odlika. Nikad nije bio ozbiljnije ozlijeđen, ali je prošle sezone imao dvije ozljede mišića koje su ga na dulje vrijeme udaljile s terena. (...). Zbog godina i iskustva, bio bi sjajno pojačanje... ako se odupre zovu iz Arabije. Opcije D i E za defenzivnog veznog ne zadovoljavaju stručni stožer‘‘, stoji u članku Mundo Deportiva.

Linker
02. svibanj 2024 19:36