Franck Kessie

 GIUSEPPE MAFFIA Nurphoto Via Afp
JAKA IMENA

Barca sprema ‘metlu‘ na tržištu igrača! Odmah stižu trojica novih, s veznjakom Milana već sve dogovoreno?

Nakon financijskih dubioza, klub se opet sprema zavladati nogometnom Europom.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. ožujak 2022. 12:04

Mogao bi sljedećeg ljeta veliki broj novih nogometaša stići u Barcelonu. Klub je nakon financijskih dubioza, čini se, opet stabilan, a sportski sektor predvođen operativcima Mateuom Alemanyjem i Jordijem Cruyffom radi punom parom.

Već se pisalo da je Barca sve dogovorila s danskim reprezentativcem i stoperom Chelseaja, Andreasom Christensenom. Njemu ovoga ljeta ističe ugovor, a budući da je Chelsea okovan politikom sankcija prema svom aktualnom vlasniku Romanu Abramoviču, to mu priječi potpisivanje novih ugovora s postojećim kadrom. Istini za volju, Christensen je i puno ranije od nametnutih sankcija imao pregršt ponuda za produljenje suradnje na Stamford Bridgeu, ali za to nije bilo volje...

Španjolski Mundo Deportivo stoga ga stavlja u krug čak trojice nogometaša koje bi Barcelona mogla "zakapariti" za sezonu koja dolazi, i to u narednim danima, možda već i do kraja ovoga tjedna. Christensen se priključuje Ajaxovu defenzivcu Noussairu Mazraouiju i veznjaku Milana Francku Kessieju, preostalim igračima s ovog skraćenog, ali vrlo jakog popisa za obnovu igračkog kadra na Camp Nou.

Novinar Gerard Romero tvrdi da su se Barca i Milan već u ponedjeljak dogovorili oko transfera Kessieja u katalonsku prijestolnicu i da je stvar s te strane završena, ostaje samo pitanje Mazraouija, odnosno visine njegove godišnje plaće. Barcelona mu nudi fiksna četiri milijuna eura, a uz premije to sve skupa može narasti i do pet.

Linker
29. travanj 2024 03:58