MUTSU KAWAMORI/AFLO/PROFIMEDIA Mutsu Kawamori/Aflo/Profimedia
KOMENTAR TRENERA

Ancelotti se pravdao nakon poraza u derbiju: ‘Moram izbjegavati probleme, evo zašto Modrić nije startao‘

Realov trener objasnio je nakon poraza od Atletica planove i rotacije unutar momčadi
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 09. svibanj 2022. 09:19

Real Madrid nalazi se u naizgled komfornoj situaciji uoči završnice sezone i finala Lige prvaka s Liverpoolom koje je na rasporedu 28. svibnja u Parizu.

Kraljevski klub već je osigurao i proslavio naslov prvaka Španjolske, a trener Carlo Ancelotti progovorio je o svojim planovima nakon poraza u nedjeljnom gradskom derbiju s Atleticom.

- Nije vrijeme za borbu u ovom razdoblju. Nismo bili sretni u prvom poluvremenu jer smo imali puno netočnih dodavanja. U ovakvim je utakmicama mentalni aspekt vrlo važan, ponekad i odlučujući. Atletico je u tom smislu imao prednost. Nama nisu bili potrebni bodovi, ali trebali smo odigrati dobru utakmicu. U nastavku smo bili bolji. Morali smo odmoriti one koji su bili umorni kako bismo izbjegli probleme – objasnio je Ancelotti nakon dvoboja na Wandi Metropolitano.

Atletico je osvojio važne bodove u borbi za plasman u Ligu za prvaka, a Diego Simeone je upisao prvu pobjedu protiv gradskog rivala još od 2016. godine.

- Bila je to dobra utakmica, posebno u nastavku. Bili smo blizu izjednačenja i moramo ovako nastaviti. Prioritet je izbjeći probleme i dati minutažu onima koji su manje igrali, i tako će biti u sljedećim utakmicama.

Real u četvrtak dočekuje Levante, potom u nedjelju gostuje kod Cadiza, a uoči finala Lige prvaka na domaćem terenu dočekuje Betis.

- U četvrtak će igrati oni koji su igrali manje u nedjelju, to su Benzema, Modrić, Vinicius... Te utakmice pomažu nam da ostanemo u ritmu.

Talijanski stručnjak želi sve igrače u optimalnom stanju uoči velikog finala s Redsima.

- Benzema je bio umoran i neoporavljen. Prva stvar koju trebam napraviti je izbjeći probleme. Modrić je također bio umoran i nisam ga želio postaviti u momčad od samog početka. Ideja je da svi budu na raspolaganju 28. svibnja i na tome radimo. Imamo dovoljno vremena i moramo odigrati ove utakmice jer su one dobre za nas. Imamo priliku vratiti sve igrače i doći u finale u dobroj formi – poručio je Carlo Ancelotti.

Linker
17. travanj 2024 00:18